VI. Tittel Pál Kupa - Megyei Egyéni Bajnokság 2017

  Július 6-9. között Pásztón a helyi sakkegyesület és a megyei szövetség rendezésében, főként Tódor Sándor szervezői munkájának köszönhetően került megrendezésre immáron 6. alkalommal a Tittel Pál Kupa, amely indulása óta egyben a megyei egyéni bajnokság is.

  A verseny történetében most gyűlt össze a legnépesebb mezőny, főként a rengeteg fiatalnak köszönhetően több, mint 80 induló volt. Örömteli volt, hogy a mezőny közel felét Nógrád megyei sakkozók tették ki, bár egyesületünket talán többen is képviselhették volna. Éltáblásaink többsége sajnos távol maradt a versenytől.

  Nemcsak népes, hanem erős is lett a mezőny, hiszen nagymester és nemzetközi mester is volt a mezőnyben.
  A papírforma részben érvényesült is, hiszen a versenyt mindössze fél pont veszteséggel Okhotnik Vladimir francia nagymester nyerte. Kellemes meglepetésre a pásztói Bohati Tamás, aki korábban csapatunkat is erősítette, végzett a 2. helyen, míg a harmadik hely Hujbert Flórián nemzetközi mesteré lett.
  A verseny teljes végeredménye olvasható itt.

  A Nógrád megyei bajnokság díjazottjai a versenyszervezők társaságában.   További képek a versenyről.

  A megyei bajnokságot Bohati Tamás nyerte a Honvédban edződő Görcsi Gábor előtt. Harmadik lett Lengyel István, aki a következő szezonban mind a pásztói, mind a tarjáni csapatot erősíteni fogja. Örömteli hír, hogy a 4. és 5. helyen egyesületünk két fiatalja, Patai Péter és Kovács Dániel végzett, mindketten 4,5-4,5 pontot gyűjtöttek. Az első tízbe sajnos más már nem is fért be a csapatunkból, a 6-10. helyen a pásztói csapat 4 tagja (Hovanecz László, Huszár Márk, Vajda Albert, Lengyel László) végzett, közéjük a 7. helyre a balassagyarmati Úrhegyi Ferenc ékelődött be.

A megyei 3. és az 5. helyezett, Lengyel István és Kovács Dániel egymás ellen is nagy csatát vívott.

A megyei 4. helyezett Patai Péter több. mint 70 Élő-pontot gyűjtött

  Csapatunk többi tagja az "indult még" kategóriában végzett, bár Frink Ferenc (4 pont) kapott még egy legjobb nem díjas nógrádi különdíjat. Szintén 4 pontja lett Kutas Balázsnak, 3,5 pontot szerzett Szabó Ervin és Patai Tamás. Nem ez lett élete versenye Klenóczky Dánielnek és Patai Józsefnek (3-3 pont). Dicséret illeti viszont a két kicsit, a 11 éves Vágvölgyi Ádámot (2 pont) és a 10 éves Kovács Veronikát (1,5 pont), az ő számukra a rutinszerzés volt a fő feladat ezen a versenyen.
    További képek a versenyről.