XV. Tarján Kupa

  2017. október 14-én az egyesületünk rapid versenysorozata már 15. alkalommal került megrendezésre. Ez a szám nem különösebben hatotta meg csapatunk tagjait, hiszen erősorrendünket megnézve csupán öt sakkozót találtunk a résztvevők között. Szerencsére érkeztek Pásztóról, Balassagyarmatról, Pétervásáráról is sakkot szeretők mind a felnőttekhez, mind a gyerekek mezőnyéhez. Így végül szinte megtelt a terem a Civil Közösségek Házában, amikor mindkét csoportban leültek a kezdéshez a versenyzők.

  A nyílt csoportban a legmagasabb értékszámmal induló Domány Mihály nem kezdte túl jól a versenyt és később sem tudott igazán belelendülni. Ezt használta ki több fiatal versenyző is. Kovács Dániel, Görcsi Gábor és kellemes meglepetésre ifjú csapattagunk, Kutas Balázs is magabiztosan gyűjtögette a pontokat, végül igen szoros versenyben a házigazda tarjáni csapatot képviselő Kovács Dániel lett a győztes, azonos ponttal és Bucholcz értékkel, minimális progresszív érték különbséggel megelőzve az egyetlen mester résztvevőt, Görcsi Gábort. Utóbbi nyerte ezzel értelemszerűen a csoport ifjúsági kategóriáját Vas Vince és a 11 évesen is inkább a nyílt csoportot választó Racskó Máté előtt. A szenior különdíjat is csupán a Bucholcz döntötte el Vajda Albert javára Lengyel István ellenében. Meglepetés volt, hogy a viszonylag erős mezőnyben a gyarmati Fábián János futott be a 4. helyre. Kellemes színfoltja volt a csoportnak, hogy a családi különdíj érdekében egy anyuka (Soós Gabriella) és egy apuka (Fenyő Zsolt) is indult a versenyen, sőt utóbbi két győzelmet is szerezni tudott.

  A gyermekcsoportban a kezdéskor úgy tűnt, hogy kiegyensúlyozott verseny lehet, nem volt igazán favorit a mezőnyben. De a pásztói Oláh Dorka magabiztos játékával azzá nőtt a verseny végére. Mindössze egy fél pontot veszítve teljes pontelőnnyel nyerte a versenyt a szintén nagyon szép partikat játszó, de néha kicsit figyelmetlen Mede Marcell (Salgótarján) előtt. Itt is duplán örülhettünk, hiszen a 3. helyre is hazai versenyző futott be a nyáron sokat fejlődő és egyre biztatóbban játszó Vágvölgyi Ádám személyében. Meg kell még említenünk néhány kicsi remek helytállását, hiszen a hét éves Bakos Milán 3, a nyolc éves Rusznyák Máté 3,5 ponttal, azaz 50 százalékkal zárta a versenyt, de a legkisebbek közül többen is jó játékkal lepték meg a nagyobbakat.
  Részletes eredmények:

Gyermek csoport:

9 éven aluli lányok: 1. Fenyő Blanka, 2. Kovács Rebeka
14 éven aluli lányok: 1. Oláh Dorka, 2. Oravecz Kinga, 3. Kresák Flóra
8 éven aluli fiúk: 1. Rusznyák Máté, 2. Bakos Milán, 3. Balogh Bertold,  4. Laczkó Ákos
10 éven aluliak: 1. Mede Marcell, 2, Molnár Dániel Zsolt, 3. Oravecz Kristóf, 4. Szabó Marcell, 5. Szviták Márió
14 éven aluli fiúk: 1. Vágvölgyi Ádám, 2. Balogh Bence Bendegúz, 3. Holtner Daren, 4. Gyurcsák András, 5. Nagy Márton Máté

Nyílt csoport:

1. Kovács Dániel, 2. Görcsi Gábor, 3. Kutas Balázs,...
ifjúsági: 1. Görcsi Gábor, 2. Vas Vince, 3. Racskó Máté
legjobb szenior: Vajda Albert

A legjobb család díját Fenyő Blanka és Fenyő Zsolt nyerte Szabó Marcell és Soós Gabriella előtt.

Részletes táblázatok:
  Gyermekcsoport
  Nyílt csoport