Egyed András az első házibajnokunk

  Első alkalommal hirdettük meg az egyesületi házibajnokságot, amelyet már szokottnak mondható helyünkön, a Civil Közösségek Házában rendeztünk meg 2017. október 21-én. Bár sajnos nem mindenki ért rá, mégis 23-an indultunk el a versenyen, köszönhetően annak, hogy a felnőtt csapattagjaink mellett 11 ifjúsági és serdülő korú fiatal is erre szánta rá a szombat délelőttjét. A színvonalról pedig éljátékosaink gondoskodtak, akik többsége, közte a három mesterünk is elindult a versenyen.

 

 A két nagy esélyes Mede István és Egyed András is szorgalmasan gyűjtötte a pontokat az első három fordulóban. Ez után azonban kettejük csatája következett, amelyet Mede István nyert, a végső sikerhez azonban ez is kevésnek bizonyult, mert kikapott a veterán Szabó Ervintől, aki egyébként megőrizte az NB2-ben mutatott remek formáját.

  Így a végére Egyed András előzni tudott, az utolsó fordulóban a kellemes meglepetésre a pár hónapos ikreitől is elszabaduló, s meglepően jó formát mutató Várkonyi Péterrel vívott sikeresen egy döntő csatát az első helyért. Ezzel Egyed András lett az első házibajnokunk, Mede István a 2. helyre ért be.

  A verseny 3. helyére futott be Szabó Ervin, ezzel ő lett a szeniorok bajnoka, megelőzve Gallai Jánost és Frink Ferencet. A főverseny 4. helyét Várkonyi Péter, az ötödiket pedig igen kellemes meglepetésre Klenóczky Dániel szerezte meg, s utóbbi ezzel az ifjúsági kategória győztese is lett Patai Pétert megelőzve.

A első két helyezett, Mede István és Egyed András az eredményhirdetés után elemeznek.

  A verseny legmeglepőbb eredménye az utolsó fordulóban született, amikor az ellenfelét kicsit lazán kezelő Kovács Dániel pont nélkül maradt a gyorsan fejlődő és egyre megalapozottabb sakkot játszó 10 éves Kovács Veronika ellen. A kislánynak ez elegendő is lett, hogy a serdülő kategóriát megnyerje a még csak második versenyén induló Nagy Márton Máté, valamint Mede Marcell előtt. Emellett pedig a főverseny 10. helyén végzett, s több NB2-es játékost is megelőzött.

 Végeredmény: 1. Egyed András, 2. Mede István, 3. Szabó Ervin, 4. Várkonyi Péter, 5. Klenóczky Dániel, 6. Gallai János, 7. Frink Ferenc, 8. Patai József, 9. Lengyel István, 10. Kovács Veronika, 11. Klenóczky Sándor, 12. Patai Tamás, 13. Kutas Balázs, 14. Patai Péter, 15. Nagy Márton Máté, 16. Kovács Dániel, 17. Mede Marcell, 18. Kovács Rebeka, 19. Fenyő Blanka, 20. Rusznyák Máté, 21. Bakos Milán, 22. Szviták Márió, 23. Balogh Bertold

Szenior kategória: 1. Szabó Ervin, 2. Gallai János, 3. Frink Ferenc, 4. Lengyel István
Ifjúsági kategória: 1. Klenóczky Dániel, 2. Patai Péter
Serdülő kategória: 1. Kovács Veronika, 2. Nagy Márton Máté, 3. Mede Marcell, 4. Kovács Rebeka.

Teljes táblázat