Háziverseny a főpróba jegyében Mede Marcell győzelmével

  Január 31-én tartottuk meg a téli háziversenyünket, amely az utolsó felkészülési állomás volt a február eleji megyei diákolimpiákra. Néhányan sajnos betegség miatt nem tudtak eljönni, így például a tavalyi országos bajnok Kovács Rebeka is hiányzott. A nagyobbak csoportja így is 14 fős lett, az elsősök négyen külön versenyeztek.

  A kicsik két körmérkőzést játszottak. Géczi Gordon sorra nyerte a játszmáit, bár Tóth Sebestyént egyszer csak az idő lejárta miatt sikerült legyőznie, de végül százszázalékos teljesítménnyel nyerte az elsősök versenyét.  A másik három fiúcska némileg körbe verte egymást, aztán a második körben végül Tóth Sebestyén szerepelt a legsikeresebben és ő futott be a 2. helyre. Antal Nimród és Lovász-Bakos Domonkos holtversenyben végzett a harmadik helyen.

  A nagyobbaknál úgy tűnt, még nincs mindenki csúcsformában 3 nappal a diákolimpia előtt. Meglepő hibákat követtek el még a legesélyesebbek is. Pozitívan leginkább Bakos Milán eredményeit kell kiemelni, aki legyőzte a szarvashibát vétő Vágvölgyi Ádámot, majd döntetlent játszott a lánycsapatunk két tagjával Kovács Veronikával és Fenyő Blankával is. A vetélytársak botlásait használta ki a nyugodtan és magabiztosan játszó Mede Marcell, aki ezúttal is igazolva tehetségét, veretlenül nyerte a csoportot. Csak az utolsó fordulóban vesztett egy fél pontot a másik esélyes, Kovács Veronika ellen.

Részletes eredmények:
1.oszt.: 1. Géczi Gordon, 2. Tóth Sebestyén, 3-4. Antal Nimród, Lovász-Bakos Domonkos
3.oszt.: 1. Kis Attila Viktor, 2. Prepelita Kevin, 3-4. Béres Balázs, Kövesligeti Attila
4.oszt.: 1. Bakos Milán, 2. Balogh Bertold
5. oszt. leány: 1. Berényi Lili
5.oszt. fiú: 1. Darvas József, 2. Rusznyák Máté
6.oszt. leány:1. Kovács Veronika, 2. Fenyő Blanka
6.oszt. fiú: 1. Mede Marcell
nagyfiúk: 1. Vágvölgyi Ádám, 2. Nagy Erik