Megyei rangadó: a rutinosabb csapat nyert

7-5-re vesztettünk Pásztón, de fordítva is lehetett volna

 Október 18-án Pásztóra látogatott NB II-es csapatunk, ahol az évek óta a nemzeti bajnokságban edződő ellenfél várt reánk.

 Már az összeállításból is kiderült, hogy a hazaiak nagyon "ránk készültek": az első két fordulóhoz képest jóval erősebb összeállításban, az erőlistájuk első 9 helyén állót felvonultatva ültek asztalhoz. Nálunk sajnos több hiányzó is volt, de úgy tűnt, hogy így is sikerül ütőképes csapatot összeállítani. A régi ismeretségek dacára csupán egy párharc végződött gyors döntetlennel (Ujj Dániel - Frink Szabolcs), és annak is mi örülhettünk jobban.

 A többi 11 táblán hatalmas küzdelem bontakozott ki, alig akadt olyan tábla, amin nem kölcsönös nyerésre játszás ment volna. Ez először nekünk kedvezett, mert a 12. táblán Klenóczky Dani legyőzte Huszár Lórit, így nálunk volt a vezetés. Bár volt olyan parti, amiben ekkorra már rosszabbul álltunk, összességében mégis egy szoros győzelmet tudtunk tippelni, hiszen néhány táblán, így például az 1. táblán zajló Mede István - Bohati Tamás partiban is mi kerültünk kedvezőbb helyzetbe.Mintegy 3 óra elteltével aztán néhány parti véget ért. Először két döntetlen született Kovács Dániel, valamint Tóth Pál partijaiban.
  Még mindig mi vezettünk, de sajnos fordult a kocka. Szarvas Sándor nem tudta tartani gyaloghátrányos állását, Patai Péter és Kovács Zsolt fiatalos hévvel a biztos állás helyett kockáztatott és rajta (egyúttal partit) vesztett. 

  Klenóczky Dániel és Miklós Dániel : a győztes kéztartás

   S még nem volt elég a feketeleves, mert Mede István, akit már szinte nyerni láttunk, nem számolt Bohati Tamás szívósságával, s a végén be kellett, hogy érje a fél pont megszerzésével. Hosszas pozícióharc után ugyancsak döntetlen lett a 2. táblán másik mesterünk, Egyed András csatája Domány Mihály ellen. Miklós Dániel partijában nagyon bíztunk, s a tavalyi leigazolása óta mindig csak dicsérhető játékosunk most sem okozott csalódást. Stabil, a nagyobb hibákat mindig elkerülő játéka most is győzelemig vezette a szebb napokat megélt Hovanecz László ellen. 

  Két játszma maradt a végére. A most először csapatba kerülő Dávid Máté küzdeni tudásból nem bukott meg. Játékán azonban meglátszott a hosszú kihagyás, ráadásul Lengyel László személyében az ellenfél legrutinosabb játékosát kapta. Nehéz állásba került, amiből némi zűrzavar keltésével próbálta kivágni magát, de ellenfele higgadtsága és tudása előtt végül meg kellett hajolnia. Ezzel két pont lett a hátrányunk.
  A végére az NB II-ben szintén először a csapatba kerülő Szabó Ervin maradt a pásztóiak tehetséges ifjúsági játékosa, Huszár Márk ellen. A közel 5 és fél órás (!) partiban futópárt szerzett a bástya ellen, de nem számolt a bástya betörésével és az így keletkező szabadgyalog veszélyével. Maradt aztán a minőséghátrány, s ő küzdött a döntetlenért. Az ellenfélnek a futó színén rögzített gyalogszerkezete végül segített abban, hogy hosszú manőverezési próbálkozások után ellenfele belenyugodjon a döntetlenbe. Ervin küzdeni tudására nagy szükség lesz az elkövetkező fordulókban.

  A végeredmény így kétpontos vereség, ami a rutinosabb és legerősebb csapatával kiálló vetélytársunk ellen összességében véve nem annyira rossz eredmény. A látottak alapján viszont mégis fájó, mert a párharc akár fordítva is végződhetett volna.
  Következik két erős ellenfél, november 8-án a BEAC I Barcza csapatát fogadjuk, november 29-én pedig az MTK Budapest II -höz látogatunk.

  Pásztói SE - Salgótarjáni TSE  7 - 5 

    Cím Élő Pásztói SE   Eredmény   Salgótarjáni TSE Élő Cím
1.     2213 Bohati Tamás 1/2 - 1/2 Mede István 2274 FM
2.     2201 Domány Mihály 1/2 - 1/2 Egyed András 2254 FM
3.     2235 Frander León Olivér 1 - 0 Kovács Zsolt 2128  
4.     2237 Ujj Dániel 1/2 - 1/2 Frink Szabolcs 2096  
5.     2003 Hovanecz László 0 - 1 Miklós Dániel 1940  
6.     2047 Lengyel László 1 - 0 Dávid Máté 1947  
7.     1899 Huszár Márk 1/2 - 1/2 Szabó Ervin 1869  
8.     2020 Sr. Vajda Albert 1 - 0 Szarvas Sándor 1916  
9.     1957 Koltányi Imre 1/2 - 1/2 Kovács Dániel 1882  
10.     1908 Lengyel István 1/2 - 1/2 Tóth Pál 1957  
11.     1796 Nagy Zsolt 1 - 0 Patai Péter 1774  
12.     1555 Huszár Lóránt 0 - 1 Klenóczky Dániel 1581