Megtizedelt csapatunk akár nyerhetett is volna Kőbányán

  Január 29-én, mintegy másfél hónapos szünet után folytatódott az NB II-es bajnokság. A 7. fordulóban az  éllovas Aquaréna Kőbánya SC-hez látogattunk, nagyon rossz előjelekkel. Voltak akik betegség, mások munkahelyi elfoglaltság miatt hiányoztak a csapatból. Most először fordult elő, hogy az első 3 táblásunk egyike sem tudott a csapattal tartani. Az összeállításokat látva ijesztő volt a bajnokságban - nem véletlenül - vezető ellenfelünk értékszám előnye, hiszen 6 táblán 200 körüli vagy attól nagyobb Élő-pont különbség volt, nem a mi javunkra.

  Az első táblára a hiányzások miatt csapatunk dojenje, Gallai János került és csak 4 órás csatában maradt alul a Balassagyarmatról Budapestre szakadt ifjú mester, Úrhegyi Márton ellenében.
  2. táblánkon Frink Ferenc, a tarjáni "sakkikon" ismét megcsillogtatta tudását, tisztet majd játszmát nyert.
  A 3. táblán a hónapról hónapra jobban játszó Kovács Dániel gyalogáldozattal remek támadóállást épített fel, de ellenfele jól védekezett, így végül döntetlenben egyeztek meg.

  A csapat közepe, sajnos már sokadszor, ismét "kilyukadt". Frink Szabolcsot, Lenkó Csabát és Tóth Pált túljátszotta sokkal erősebb ellenfele, Huszár Márk és Dávid Máté viszont közel állt a pontszerzéshez. Máté döntetlen körüli állásban belement egy látszólag nyerő tisztáldozatba, ellenfele viszont mindenkit meglepő védőlépést talált és ezzel ez a parti is elúszott.  Huszár Márk partijáról akár regényt is lehetne írni. Ifjúsági vendégjátékosunk remek játékkal rukkolt ki, láthatóan nagyon szerette volna feledtetni a korábbi kudarcokat. Teljesen nyerhető állásából azonban csak egy gyalogelőnyös végjátékot tudott kihozni, ám a feketeleves még ekkor jött: egy lépésben elnézett egy futót, ami az NB II-ben már egyenlő a vereséggel.
  Vigaszunkat az utolsó 4 tábla jelentette. Patai Tamás jól használta ki, hogy ellenfele kicsit lekezelően játszotta a megnyitást és játékosunk tisztelőnyre tett szert 3 gyalog ellenében. A 300 Élő-pontnyi különbség azonban kissé bénítólag hatott Tamásra, így lépésismétléssel döntetlent hozott ki a párharcból.
  A 10. táblán Klenóczky Dániel egy darabig kifejezetten rosszul állt, de ez volt az a parti, ahol nekünk sikerült fordítani. Dani jól zavarta össze az állást, amiben ő igazodott el könnyebben, és sikerült egy nyerhető végjátékra bonyolítania. Azt pedig már nem először bizonyítja fiatal játékosunk, hogy az ilyen végjátékokat magabiztosan kezeli, meg is lett a teljes pont.
  A 11. táblára egyesületünk elnöke, Klenóczky Sándor került. Kihasználva a világos szín előnyét bátran támadott, majd a megszerzett előnyt a végjátékban ő is érvényesíteni tudta. A bajnokság során harmadszor szerepelt a csapatban, a mérlege: 3-ból 3 pont, azaz száz százalék!
  Bíró Mátéra sem vártak könnyű percek, hiszen itt is 300-as értékszám különbség volt, de ifjúsági játékosunk most is bizonyította, hogy nem kell féltenünk senkitől. Jól hárította el ellenfele támadását, már-már ő került előnybe, aztán kölcsönös időzavarban mindkettejüknek elég volt a fél pont. 

 

Klenóczky Sándor: 3 játszma, 3 győzelem!

  7,5 - 4,5 a vége a hazaiak javára, de ha az állásokban rejlő lehetőségeket nézzük, akár 2-2,5 ponttal többet is szerezhettünk volna, s még ebben a tartalékos összeállításban is megverhettük volna a mezőnyt vezető kőbányai csapatot. A jövőt nézve mindez biztató, de még dolgozni kell azért, hogy a "volna" helyett győzelemről írhassunk. 
  A vereséggel a 8. helyre csúsztunk vissza, de az Erkel csoport mezőnye továbbra is nagyon szoros. Az állás megtekintéséhez kattints ide.
A folytatás sem lesz könnyű, legközelebb újra idegenben játszunk, a 2. helyen álló BEAC-hoz utazunk.

 Aquaréna Kőbánya SC - Salgótarjáni TSE  7,5 - 4,5

  Cím Élő Aquaréna Kőbánya SC   Eredmény   Salgótarjáni TSE Élő Cím
1. FM 2208 Urhegyi Márton 1 - 0 Gallai János 2278  
2.   2205 Haszon Dávid 0 - 1 Frink Ferenc 2073 FM
3. FM 2217 Koczó Kristóf 1/2 - 1/2 Kovács Dániel 1990  
4.   2257 Sánchez Repullo Daniel 1 - 0 Frink Szabolcs 2067  
5.   2133 Kiss Péter 1 - 0 Huszár Márk 1928  
6. FM 2175 Dr. Morvay Miklós 1 - 0 Tóth Pál 1938  
7. FM 2078 Monda László 1 - 0 Dávid Máté 1929  
8.   1978 Karácsonyi Gellért 1 - 0 Lenkó Csaba 1932  
9.   1974 Kovács Gábor Etele 1/2 - 1/2 Patai Tamás 1756  
10.   1743 Kovács Patrik Zsolt 0 - 1 Klenóczky Dániel 1710  
11.   1746 Füle Simon 0 - 1 Klenóczky Sándor 1821  
12.   1760 Bartuszek András 1/2 - 1/2 Bíró Máté 1494  

A táblázatban még a szeptemberi értékszámok szerepelnek, amelyek azóta sokat változtak.