Kiélezett csaták, szoros vereség Andornaktályán

  November 27-én Andornaktályára látogattunk az NB II-es bajnokság 5. fordulójában. Már megszokott, hogy sok a hiányzónk, de ezúttal tényleg éppen, hogy ki tudtunk állni. Sajnos épp a fiatalok egy része nem ért rá, bár a mérkőzésen sajnos az ott lévő fiatalok közül sem mindenki brillírozott.

Kovács Dániel már az éltáblákon is erőssége csapatunknak

  Az 1. táblán Egyed András a megyei bajnokságban 2 évvel ezelőtt még bennünket erősítő, most az aktuális ellenfelünknél vendégeskedő Bohati Tamással vívott hosszú, kiegyensúlyozott csatát, s a várakozásnak megfelelően pontosztozkodás lett a vége.
  A 2. táblán a már legutóbb is méltatott Kovács Zsolt játékáról most is csak jót mondhatunk. Megalkuvás nélküli játékának a hazaiak egyik legképzettebb játékosa, Paál Attila volt most a szenvedő alanya.
  A 3. táblán először szerepel együttesünkben a több, mint 10 év kihagyás után 81 évesen visszatérő Gallai János. Nagy csatában, szívósan küzdve, a végére kialakuló gyaloghátrányos végjátékban szenvedett vereséget a legidősebb játékosunk.
  A 4. táblán Frink Ferenc sajnos nem tudott visszavágni Bakos Leventének a tavalyi vereségért, mesterünk ezúttal nem tudta megvillantani kivételes kombinációs készségét.
S ha már dicsértük az "egyik Kovácsot", akkor dicsérhetjük a másikat is. A "kistestvér"  bátyja nyomdokaiba lépve egyre inkább bátran, támadó szellemben játszik már a felső táblákon is, most is túljátszotta ellenfelét és a nap leghosszabb partijában megadásra is késztette. 

 
  A sok hiányzó miatt a veterán Tóth Pál került a 6. táblára. Az ellenfél is erős volt, de nem csak ez volt a gond. Pali bácsi sajnos tisztet nézett el, ráadásul az időbeosztása sem jól sikerült, s nem volt már elkerülhető a vereség.
  Patai Péter nem tudta megismételni az előző fordulóbeli fantáziadús játékát, egy kissé szürke, viszonylag rövid partiban a cserék után döntetlenben egyezett meg. Az eredmény megfelelő, de játékban többet vártunk ifjú játékosunktól.  Nagyobb csata zajlott Szabó Ervin partijában, de a kialakuló vezérvégjátékot egy napig játszva sem nyerte volna már meg egyik fél sem.
  Elfogadtuk volna ezt az eredményt Klenóczky Dániel és Bíró Máté partijában. A két ifjúsági játékosunk hosszú ideig jól tartotta állását, Daninak talán még a remitől több is benne lehetett volna, de sajnos mindketten súlyos hibát vétettek és a pontszerzés reménye egy pillanat alatt tovaszállt. 
  A hiányzók helyére beszálló két csapatvezető, Klenóczky Sándor és Patai József remek játékkal mutatták meg, hogy ha nagyon kell, akkor lehet rájuk számítani. Végig a győzelemért küzdve - és el is érve azt -, jó példát mutattak a csapat fiataljai számára is.
  A vége egy pontos vereség lett, s ez az eredmény ebben az összeállításban a több éve az NB II-ben edződő, jobban játékban lévő ellenfelünk ellen összességében véve jónak mondható. Elegendő volt ahhoz is, hogy megőrizzük 6. helyünket az Erkel csoportban. A következő fordulókban azonban jobb, kiegyensúlyozottabb csapatteljesítmény kell, mert a mezőny elején álló csapatok várnak ránk.  December 11-én a Jászberényt fogadjuk, s reméljük a csapat összefog, hogy a tavaly legyőzött, de azóta sokat erősödött ellenfelünk ellen is helyt tudjunk állni.

Az Erkel csoport állása

Andornaktálya SE - Salgótarjáni TSE   6.5 - 5.5

  Élő Andornaktálya SE   Eredmény   Salgótarjáni TSE Élő Cím
  2237 Bohati Tamás 1/2 - 1/2 Egyed András 2247 FM
  2093 Paál Attila 0 - 1 Kovács Zsolt 2134  
  2015 Paál András 1 - 0 Gallai János 2278  
  2128 Bakos Levente 1 - 0 Frink Ferenc 2073 FM
  2019 Kis József 0 - 1 Kovács Dániel 1990  
  2066 Hevesi Zoltán 1 - 0 Tóth Pál 1938  
  1970 Jr. Vámosi László 1/2 - 1/2 Patai Péter 1842  
  1975 Malik András 1/2 - 1/2 Szabó Ervin 1892  
  1965 Barta Zoltán 0 - 1 Patai József 1892  
  1829 Czajner Gábor 1 - 0 Klenóczky Dániel 1710  
  1849 Diller Denis 0 - 1 Klenóczky Sándor 1821  
  1886 Vaskó Imre 1 - 0 Bíró Máté 1494