Frink Ferenc senior európabajnoki ezüstérmes

  A 2014-es sakk egyéni európai blitz (gyors) és rapid bajnokságot Wroclawban rendezték meg december 19-21 között. Nógrád megyét hárman képviselték, Egyed András és Frink Ferenc FIDE-mesterek Salgótarjánból és Tódor Sándor Pásztóról. A blitz -versenyen Egyed András 13 ponttal a 141., Frink Ferenc 11,5 ponttal a 260. lett a több, mint 600 induló között.
  A csapatunkat erősítő két mester a rapidversenyen is kitűnően szerepelt: Egyed András 7 ponttal a 146., Frink Ferenc 6,5 ponttal a 172. helyen végzett. Ez utóbbi eredménnyel Salgótarján sakkikonját a senior versenyzők közül csak egyetlen nagymester vetélytárs tudta megelőzni, amivel mesterünk különdíjas lett: a senior kategóriában a dobogó 2. fokára állhatott. Gratulálunk!

Patai Péter 9. a Bódi Tamás emlékversenyen 

December végén Egerben rendezték meg az I. Bódi Tamás emlékversenyt, amelyet a közelmúltban elhunyt megyei sakkelnökünk emlékére rendeztek. Csapatunkat sajnos csak négyen képviselték.
Kovács Dániel és Lipcsei Ádám mellett a két ifi, Patai Péter és Klenóczky Dániel is a felnőtt csoportot választotta a gyerek helyett. Ez utóbbit egyébként a szintén nógrádi Görcsi Gábor nyerte. A felnőtt csoportban Patai Péter 4,5 ponttal 9. lett a 42 fős mezőnyben. Kovács Dani 3,5 ponttal 20., Lipcsei Ádám 3 ponttal 26., Klenóczky Dani 2,5 ponttal a 32. helyen zárt. Peti teljesítménye dicséretes, Ádám viszont - csapatunkhoz méltatlanul - ismét nem fejezte be a versenyt. A két Dani nagyjából az elvárhatót hozta. Sok sikert a fiataloknak a folytatáshoz!