Szimultán negyven résztvevővel a Gagarinban

  Október 16-án délután a Gagarin Iskolában (SÁIK Székhelyintézmény) rendeztük meg Mede István szimultánját, amelyet elsősorban a diákok és a szülők részére hirdettük meg.

40 táblához rendeztük be az iskola auláját, végül 41 táblát raktunk fel, s - főként a gyerekek jóvoltából - egy sem maradt üresen, mikor rövid megnyitó után Mede István FIDE mester, okleveles sakkedző elindult az első körre, hogy minden táblán megtegye a nyitólépést.

A gyerekek többsége most vett részt először szimultán rendezvényen, mégis meglepő fegyelmezettséggel várták, amíg a következő lépésre sor kerül. Néhányuk számára sajnos gyorsan véget ért a játszma, de még a legkisebbek között is akadtak olyanok, akik türelmesen gondolkodva próbálták elhárítani a mester támadásait.
 Az igen határozottan játszó Bíró Máté szerezte a mester ellen az első győzelmet, s Kovács Dániel is kedvező állásban adta döntetlenre a partiját. Lőrik Gergő és Klenóczky Sándor is mattra állítással próbálkozott és a már sokadszor körbejáró, fáradó mester el is nézte mindkettőt. Klenóczky Dániel szép játékkal szerezte meg a teljes pontot, Mede Marci pedig a kitartásának köszönhette győzelmét. A többi táblán a mester diadalmaskodott, de nem volt mind sima játszma. Dobos Zétény egészen a gyalogvégjátékig tartotta állását, a legvégére maradó Patai Péter pedig megegyezhetett volna a döntetlenben, de nem tette, az egy-egyben játékban viszont már alulmaradt. A legkisebbek közül ki kell még emelni a másodikos Kovács Rebekát, aki majdnem a szimultán végéig ellenállt.    

   Összesítésként elmondhatjuk, hogy Mede István a 41 játszmából 35-öt megnyert, 5-öt vesztett, s egy végződött döntetlennel. Az esemény végig sportszerű légkörben, jó hangulatban zajlott.
  Ezúton mondunk köszönetet az egyesület nevében mesterünknek, aki vállalta a szimultán megtartását, valamint az iskola vezetésének a hely és a berendezés rendelkezésünkre bocsátásáért.