Gagarin háziverseny és Tarján Kupa volt a hétvégén

Június 6-án rendeztük az idei tanévet lezáró háziversenyünket, ami egyben az iskolai bajnokság is volt. A különféle események és elfoglaltságok miatt évek óta a legalacsonyabb létszámmal zajlott a versenyt, de még így is közel 20 gyerek mérkőzött meg egymással korosztály szerint két csoportban. A nagyobbak versenyében Patai Péter, a kisebbeknél Dobos Zétény maradt 100 %-os, győzteseket azonban sokkal több korcsoportban hirdettünk.

1-2. oszt, pici leány: 1. Tóth-Kovács Lilla, 2. Lőrik Tímea, 3-4. Tóth Eszter, Vojtkovszky Hedvig
3-4. oszt. leány: 1. Sütő Rebeka
5-8.oszt. leány: 1. Lőrik Kitti

1. oszt. fiú: 1. Vágvölgyi Ádám
2. oszt. fiú: 1. Gyurcsák András, 2. Bíró Dániel, 3-4. Tóth Bálint, Kasléder Dávid
3-4. oszt. fiú: 1. Tankó Bálint
5. oszt.: 1. Dobos Zétény
6-7. oszt. fiú: 1. Lőrik Gergő, 2. Bíró Máté
8. oszt. fiú: 1. Patai Péter, 2. Gyetvai Izsák
senior:  1. Kovács Dániel

Két napra rá, vasárnap a III. Tarján Kupát rendeztük, s sajnos itt sem volt tolongás. Azzal már nem tudok újat írni, hogy több rutinos tarjáni vagy környéki sakkozó számára semmit nem jelent a versenyünk és nem számít az annak szervezésére fordított energiánk sem. Ezúttal viszont azok is cserbenhagytak bennünket, akikre úgy gondoltuk, hogy mindig számíthatunk. Nem jött a felmentő sereg máshonnan sem, mint a korábbi két versenyen (Pásztóról, Nógrádmegyerből, Balassagyarmatról), köszönhetően a versenyünk kiírása után ugyanerre a napra meghirdetett hatvani versenynek is. 
Mindezek mellett is végül 14 indulóval egy egy csoportos, jó hangulatú versenyt rendeztünk. Akik eljöttek, nem bánták meg, s jelenlétükkel igazolták, hogy Tarján környékéről is össze tudunk jönni annyian, hogy ne maradjon a város sakkverseny nélkül. Ketten is veretlenek maradtak, Kovács Dani 2, Tóth Pali bácsi 4 döntetlent engedélyezett ellenfeleinek, de egyiken sem találtak legyőzőre. A legjobb ifjúsági versenyzőnk, Patai Péter ezúttal is jó formában játszott, Kovács Zsolt legyőzésével egy nagy skalpot is begyűjtött a versenyen. Szépen fejlődik Bíró Máté és Lőrik Gergő játéka is, ők már a felnőttek ellen is nagy csatákat vívtak. Először jött el versenyünkre Vágvölgyi Ádám, aki számára szép jövőt remélünk a sakk terén is.

Köszönet azoknak, akik eljöttek, várunk benneteket legközelebb is!

Eredmények:
U14 leány: 1. Lőrik Kitti
U9 fiú: 1. Bíró Dániel, 2. Gyurcsák András, 3. Vágvölgyi Ádám
U12 fiú: 1. Tankó Bálint
U14 fiú: 1. Lőrik Gergő, 2. Bíró Máté, 3. Lenkei Szabolcs
U18 fiú: 1. Patai Péter
Felnőttek: 1. Kovács Dániel, 2. Tóth Pál, 3. Patai Péter, 4. Kovács Zsolt, 5. Szarvas Sándor, 6. Patai József