Újabb kettősgyőzelemmel élre állt a csapatunk

A serdülők megtartották dobogós helyüket

  December 7-én zajlott Egerben a Heves-Nógrád megyei felnőtt és serdülő csapatbajnokság 3. és 4. fordulója.
Felnőtt csapatunkra délelőtt a Pásztó II elleni megyei rangadó várt. Ellenfelünk több stabil NB II-es csapattagot is bevetett, nálunk viszont különböző okokból többen nem tudtak a csapat rendelkezésére állni. A nyári igazolásoknak köszönhetően azonban erős a hátországunk, és így is erős összeállításban ültünk asztalhoz, aminek köszönhetően biztosan nyertünk a szomszédvár csapata ellen.
  A második mérkőzésen a szintén NB II-es Mezőkövesd második csapata volt az ellenfél, azaz csak szeretett volna az lenni. Fölényes győzelmünket a szintén tarjáni, de ezúttal az ellenfelet erősítő Simon Attila próbálta csak megnehezíteni, de nagy csatában meg kellett hajolnia első táblásunk, Egyed András FIDE-mester előtt. Ezen a meccsen az ifisták is jó teljesítettek. A nagy különbségű győzelmünknek köszönhetően pontszámban utolértük, jobb mezőnyérték ponttal pedig meg is előztük a tavalyi bajnok Füzesabonyt. A többi 10 csapat már most leszakadt a két éllovastól.

Salgótarjáni TSE - Pásztó SE II  6,5 - 3,5
Nyert: Egyed András, Bohati Tamás, Frink Ferenc, Kutas Balázs
Döntetlen: Frink Szabolcs, Szarvas Sándor, Szabó Ervin, Kovács Dániel, Klenóczky Dániel

Salgótarjáni TSE - Mezőkövesd SE II  9 - 1
Nyert: Egyed András, Bohati Tamás, Frink, Szabolcs, Kovács Dániel, Kutas Balázs, Klenóczky Dániel, Gyetvai Izsák, Baranyi Levente
Döntetlen: Szarvas Sándor, Klenóczky Sándor

Az állás: 1. Salótarján 30,5, 2. Füzesabony 30,5, 3. Pásztó II 22 pont,...
Részletes eredmények és táblázat itt.

Serdülőcsapatunkból ezúttal hiányzott Dobos Zétény, de a mindössze 3. osztályos Bíró Dániel nagyszerűen helytállva helyettesítette őt. Így végül két testvérpár alkotta a csapatot. Bíró Máté és Lőrik Gergő ismét kiemelkedően szerepelt. Máté délelőtt és délután is százszázalékos maradt, Gergő a legutolsó fordulóban engedélyezett egy döntetlent ellenfelének. Az eddigi 4 fordulóban nyújtott teljesítményük elismerésre méltó, gratulálunk hozzá! Lőrik Kitti most is bizonyította, hogy gyorsan fejlődik a játéka. Délelőtt ő is a maximális pontot hozta, délután pedig még betegen is helytállt.

 Sagótarjáni TSE - Maklári SE  14 - 2
Pontszerzők: Bíró Máté 4, Lőrik Gergő 4, Lőrik Kitti 4, Bíró Dániel 2

Salgótarjáni TSE - Egri SRSK 10 - 6
Pontszerzők: Bíró Máté 4, Lőrik Gergő 3,5, Lőrik Kitti 1,5, Bíró Dániel 1

Állás: 1. Lőrinci 50,5,  2. Andornaktálya 46,  3. Salgótarján 45 pont,...

 Részletes eredmények
 Táblázat