Nyitva a kapu az NB II felé

Már csak hajszálra vagyunk a teljes bajnokság megnyerésétől is 

Február 15-én zajlott Egerben a Heves-Nógrád megyei felnőtt bajnokság 9. és 10. fordulója. A serdülőknek ezúttal szabadnap volt.

A legfontosabb: a Nógrád megyei bajnoki cím és ezzel az osztályozón való indulási jog már matematikailag is megvan, és a teljes bajnokság megnyerése is karnyújtásnyira került tőlünk.

Délelőtt várt ránk a még szintén minden meccsét megnyerő Füzesabony elleni rangadó. Ellenfelünk készült ránk. Négy mesterrel, köztük az NB I-ben játszó két nemzetközi mesterrel álltak fel és most az egyszer még a 9. táblára is 1900 Élő-pont feletti sakkozót ültettek. 

    A 4. táblán a két mester, Frink Ferenc és Szurovszky Elek gyors döntetlenben egyezett meg, a többi táblán viszont hatalmas csaták alakultak ki. Főként ellenfeleink törekedtek az előnyszerzésre, mivel le szerették volna dolgozni a a bajnoki tabellán lévő 3,5 pontos hátrányukat. Ennek ellenére Klenóczky Dani révén mi szereztünk vezetést. Több táblán viszont egyre rosszabbul álltunk, még egy komolyabb vereség képe is felrémlett előttünk. Azonban mindenki példásan küzdött, a játszmák többségében sikerült kiegyenlíteni vagy megfordítani az állást. Kivétel ez alól talán csak első táblásunk, Egyed András volt, aki egyre rosszabb pozícióba került Galyas Miklós nemzetközi mester ellen, s végül vesztett is. Patai Peti döntetlenre mentette már-már teljesen vesztettnek hitt állását, Miklós Dániel ellenfele viszont addig erőltette a játékot, hogy Dani egy váratlan húzással nyert végjátékot kapott. Hidegzuhany volt Patai Tamás vezérvesztése két gyalogelőnyös, nyerhetőnek vélt állásban. Bohati Tamás is kihagyta a nyerést, de Hajnal Zoltán nemzetközi mester ellen végül a döntelen is szép eredmény volt. A Kovács testvérek szikrázó végjátékokat vívtak. Mindkettejük állása szinte megítélhetetlen volt, de inkább ők küzdöttek a döntetlenért. Ez végül Zsoltnak sikerült a tarjáni, de most az ellenfelet erősítő Mede István ellen. Dani partiját viszont az ellentétes színű futók sem mentették meg. 5-4-re vezettek a füzesabonyiak, Frink Szabolcs még küzdött. Ellenfele kétszer sem fogadta el a döntetlen ajánlatot, aztán már nem bántuk. Szabolcs sokkal jobban játszotta a bástyavégjátékot, nyert állást hozott ki. Ekkor picit megijesztett bennünket, eltévedt, de végül, a 4 és fél órás küzdelem végén megtalálta az utat a nyeréshez. A vége 5-5-ös döntetlen. Veretlenek maradtunk!

 

  A fiatalok húzzák a csapat szekerét.
Klenóczky Dániel és Miklós Dániel dupla győzelemmel járult hozzá a vasárnapi sikerekhez.

   

  Délután sokkal kellemesebb ellenfél várt ránk: az Egri Vasas, amely csak az első táblán vonultatott fel képzett sakkozót. A két mesterünk, Egyed András és Frink Ferenc átadták a helyüket a fiataloknak. A délelőtt pihenő Szarvas Sándor nyitotta a győzelmek sorát, majd egymás után jött a többi. 9-0 volt az állás, Bohati Tamás azonban nehéz állásba került Paál Attila ellen. Tamás azonban nem adta fel, s végül ő is besöpörte a teljes pontot. 10 - 0, K.O.

  Nagy riválisunk, a Füzesabony "csak" 7,5 pontot szerzett, így előnyünk 6 pontra nőtt. A Pásztó II 19,5 ponttal van lemaradva tőlünk, így már Nógrád megye bajnoka vagyunk, ami feljogosít bennünket az NB II-es osztályozón való induláshoz! A teljes bajnokság megnyeréséhez is közel kerültünk, az utolsó fordulóban a Füzesabonynak 6 ponttal többet kellene szereznie a Pásztó II ellen, mint amennyit mi szerzünk az Egri SRSK ellen, ami elég valószínűtlennek tűnik. Azért vegyük komolyan, tavaly kikaptunk az egriektől! 
A másik nógrádi csapat, a Pásztó II legyőzte 6-4-re a Hevest és 5-5-öt játszott a Hatvan ellen, ezzel megőrizte 3. helyét. 

Salgótarjáni TSE - Füzesabonyi SC  5 - 5
  Nyert: Frink Szabolcs, Miklós Dániel, Klenóczky Dániel 
  Döntetlen: Bohati Tamás, Kovács Zsolt, Frink Ferenc, Patai Péter

Salgótarjáni TSE - Egri Vasas SE  10 - 0
 
Nyert: Bohati Tamás, Kovács Zsolt, Frink Szabolcs, Szarvas Sándor, Kovács Dániel, Miklós Dániel, Patai Péter, Kutas Balázs, Patai Tamás, Klenóczky Dániel   

Állás: 1. Salgótarjáni TSE  78, 2. Füzesabonyi SC 72, 3. Pásztó SE II  58,5, 4. Egri SRSK 57, 5. BM Heves SE 55, 6. Pétervására SE 54,5, ...

 Részletes táblázatok és eredmények

Befejező forduló március 29-én, ahol serdülőcsapatunk is az éremért száll harcba. Serdülőverseny eredmények. Táblázat.
Addig február 21-én VI. Tarján Kupa (versenykiírás), a rákövetkező két hétben pedig a megyei diákolimpia versenyei várnak ránk.