Ismét sok résztvevő a Tarján Kupán

Ezúttal is szép létszámban, 30-an gyűltek össze a Galcsik Étterem alagsorában a II. Tarján Kupán. Most is több volt a gyerek résztvevő, köszönhetően főként  a gagarinosoknak és a nógrádmegyerieknek. A felnőtt résztvevőkből Klenóczky Sándor személyében egyetlen tarjáni lakos volt a mezőnyben, szerencsére érkeztek a környékről, no meg Balassagyarmatról, ahol még van néhány sakkszerető felnőtt is. A felnőtt csoport végül úgy duzzadt fel, hogy 6 gyerek is ezt a csoportot választotta. Így alakult ki a 16 fős felnőtt és a 14 fős gyerek csoport. Reméljük egyszer megéljük még, hogy a tarjáni felnőtt sakkozók sem bojkottálják majd a versenyünket.

A gyerekcsoportból felfelé kilógott Bíró Máté, s a várakozásnak megfelelően nagy fölénnyel, csak az öccsének engedve egy döntetlent rajt-cél győzelmet aratott. Ki kell még emelni Bartus Natália és Lőrik Kitti játékát, valamint a versenyzéshez lassacskán már hozzászokó Tankó Bálintot. A verseny üde színfoltja volt a sok megyeri kislány, reméljük gyakran látjuk majd őket.  
A felnőttek mezőnyében Bohati Tamást ezúttal többen is megszorongatták, de végül jobb Bucholz-értékkel a 2. versenyünket is megnyerte Vajda Albert előtt. A felnőtt csoportban az ifi kategória győztese a teljes mezőnyben 3. helyen végző Görcsi Gábor lett, de a többi fiatal sem vallott szégyent, hiszen Patai Péter 4,5, Klenóczky Dániel 4 pontot gyűjtve végzett az ifikategória dobogóján.

A versenysorozatunk júniusban folytatódik, valószínűleg 8-án, pünkösd vasárnap lesz az újabb verseny.

Húsvét előtt, a tavaszi szünetben FIDE versenyek lesznek Egerben, illetve Mátrafüreden, 26-án pedig Pásztón lesz rapidverseny. 

 

 Eredmények:

U10 Lány:  1. Kojnok Bianka, 2. Maczák Anna, 3. Szomora Vanessza, 4. Bangó Boglárka
U14 Lány:  1.Bartus Natália  2. Lőrik Kitti 3. Csonka Mária
U10 fiú:  1. Zeke Martin 2. Bíró Dániel, 3. Tóth Bálint, 4. Balogh Bálint
U14 fiú: 1.  Bíró Máté, 2. Tankó Bálint 3. Lenkei Szabolcs

Felnőtt:  1. Bohati Tamás, 2. Vajda Albert, 3. Görcsi Gábor, 4. Klenóczky Sándor, 5. Kovács Dániel

Ifjúsági (U18) kategória: 1. Görcsi Gábor, 2. Patai Péter, 3. Klenóczky Dániel