Kovács Veronika korosztályos országos 6. helyezett lett

Kovács Rebeka és Fenyő Blanka budapesti egyéni versenyen szerepelt jól

 

  Az őszi szünetben, október 24-30-ig rendezték meg a versenysakkozók számára a korcsoportos országos bajnokság döntőjét Budapesten.

  Kovács Veronika a 14 éven aluli lányok között 13 évesen is a 6. helyen tudott végezni 50 százalékos teljesítménnyel, a 2007-es születésűek közül csupán egy lány előzte őt meg.
 
  Az egészségügyi helyzet miatt minden korcsoportban az országos listáról csak az első 10 helyezettet hívták meg. A 14 éven aluli lányoknál így végül 9 induló volt, ők játszottak körmérkőzést.
 

  Veronika parádésan kezdte a versenyt, az első két partiját megnyerte, majd egy vereség után a 4. fordulóban újra nyert, és holtversenyben az élen állt. A verseny második felére valószínűleg elfáradt, illetve ekkor jöttek a nehezebb ellenfelek is, így végül még két döntetlent sikerült kiharcolnia és a verseny - számára kicsit peches - alakulása miatt az 50 százalékos teljesítmény a 6. helyhez lett elegendő.

  Az első négy helyen 14 éves lányok végeztek, így ha értékelték volna külön a 13 éveseket is, akkor ott 2. lett volna.

  A bajnokság részletes táblázata.

 
Október 24-25-én szintén Budapesten rendezték az FFF Art Kupát, amelynek U1600-os csoportjában indult Fenyő Blanka és Kovács Rebeka. A 7 fordulós versenyen Rebeka 4,5 ponttal a 11. helyen végzett, Blanka 4 ponttal 19. lett a 49 fős mezőnyben.   Részletek itt.
 
Mindhárom lánynak gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk!