Október végi események

 Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon, október 25-én is lesz sakkoktatás és sakk-klub. Az oktatásra járó kicsiknek 2-től, a nagyoknak kb. 3-tól, de ha előbb mentek kicsit, az sem baj. A többieknek sakk-klub 3-tól kb. fél hatig, vagy amíg bírjátok. 
  Szombaton Pásztón volt verseny, iskolánkat sajnos csak ketten, Patai Peti és Klenóczky Dani képviselték. Peti a felnőttek között 3. lett, korcsoportjában pedig 1., Dani pedig a korcsoport 2. helyezettje lett. Gratulálunk nekik!  Tudom, hogy néhányan kirándultak az osztállyal, de a többiek távolmaradása érthetetlen és komoly csalódás.
  Most szombaton, 26-án lesz Jászfényszaruban korcsoportos gyerekverseny, a jövő tavaszi diákolimpiával megegyező korcsoportokban . A tavalyin páran voltunk, olyan mezőny volt amelyben nyerni és tanulni is lehetett. Ajánlom mindenkinek, akinek leküzdhető a távolság (kb. 1 óra az út), bár nem tudom, hányan maradtunk, akik szeretnek még versenyezni.
  A versenyengedélyes igazolt sakkozóknak a szünetben okt. 28-31-ig lesz Egerben Élő-pontszámszerző verseny. Ez is egy jó lehetőség. 
  Keddenként az egyesület sakkedzésére is eljöhet bárki, akinek kedve van sakkozgatni. Sportcsarnok, kis tanácsterem, kedd 3 órától 6-ig. Most szerdára úgysem kell tanulni.