Két kiütéses győzelemmel útban a bajnoki cím felé

Január 18-án ismét két fordulóval folytatódott a Heves-Nógrád megyei sakk csapatbajnokság. Felnőtt csapatunk délelőtt az NB II-es Mátra SE 2. csapatával mérkőzött. Majdnem minden táblán jelentős Élő-pont előnyünk volt, s ez az eredményekben és több esetben a játszmák hosszában is megmutatkozott. Talán csak Szarvas Sándor gyors döntetlenje volt némi meglepetés, a többi táblán viszont zsinórban jöttek a pontok. A játszmák közül kiemelkedett Frink Ferenc kombinatív játszmavezetése. Rutinos mesterünk továbbra is százszázalékos a csapatban, játéka pedig még eredményeinél is látványosabb! Bohati Tomi közel 5 órás partiban végül nem tudta érvényesíteni előnyét, ezzel szerzett ellenfelünk még egy fél pontot. A vége így is 9-1 !

Salgótarjáni TSE - Mátra SE II  9 - 1
Győzött: Egyed András, Frink Ferenc, Frink Szabolcs, Kovács Dániel, Miklós Dániel, Patai Péter, Kutas Balázs, Klenóczky Dániel
Döntetlen: Bohati Tamás, Szarvas Sándor

A két Frink, apa és fia dupla csapás az ellenfeleinknek

A két Frink, apa és fia dupla csapás az ellenfeleinknek

Délután a mezőny leggyengébb csapata, a Maklár várt reánk, amely érthetetlen módon az első táblán Kis Pál nemzetközi mesterrel állt fel, 3 táblán viszont játékost sem tudott a csapatba ültetni. Ez aztán a csapatépítés!  A 2-10. táblán előre aláírható volt a győzelem, amiből tehát 3 is ellenfél nélküli volt. Ebben nem volt szerencsénk, hiszen éppen a két ifistánknak és a délelőtt pihenő Lenkó Csabának nem jutott ellenfél, azaz épp azok nem játszhattak, akik leginkább szerettek volna. Egyedül Egyed Bandiért kellett izgulnunk, hiszen rá nagy csata várt. Éltáblásunk a tőle megszokott higgadt, pontos játékot hozta, majd a végjátékban futópárját gyalogelőnyre, majd nyert gyalogvégjátékra váltotta, s bravúros győzelmet aratott. K.O.!!

Salgótarjáni TSE - Maklár SE  10 - 0
Győzött: Egyed András, Bohati Tamás, Frink Ferenc, Frink Szabolcs, Lenkó Csaba (e.n.), Kovács Dániel, Miklós Dániel, Patai Péter (e.n.), Kutas Balázs, Klenóczky Dániel (e.n.)

Jól szerepel a másik nógrádi csapat, a Pásztó SE II, amely szintén kettős győzelmet könyvelhetett el, s megtartotta dobogós helyét.

Állás 6 forduló után: 
1. Salgótarjáni TSE 49,5   2. Füzesabonyi SC 43,5  3. Pásztó SE II 35  4. Pétervására SE 35 pont, ... 

Részletes eredmények és táblázat itt.

Fényképek a bajnoki fordulóról itt.

Serdülő csapatunkra délelőtt az éllovas, tavalyi bajnok Lőrinci várt, az esélyesek nem mi voltunk. Sajnos az eredmények is eszerint alakultak, az első két kört egyaránt 3-1-re vesztettük el, bár ellenfelünk csak a durva elnézések száma közötti különbséggel múlt bennünket felül. A csapaton sajnos meglátszott, hogy Bíró Máté már félig betegen, Lőrik Gergő pedig egy nappal a felvételije után vállalta a rangadón a játékot. A második két kört még így is egálra hoztuk, de az elején összeszedett hátrányunk már megmaradt. Az eredmény így tisztesnek mondható a már bajnoknak tekinthető lőrinciek ellen.
A délutáni meccsen a Szurdokpüspöki ellen már bízhattunk a jobb eredményben. Így is volt néhány váratlan pontvesztésünk. Máté egészségesen valószínűleg ugyanúgy 4 pontot hozott volna, mint ahogyan tette azt Gergő a több évvel fiatalabb ellenfelek ellen.

Serdülő csapat:

Salgótarjáni TSE - Lőrinci  6 - 10

Pontszerzők: Bíró Máté 3, Lőrik Gergő 2, Lőrik Kitti 1

 

Salgótarjáni TSE - Szurdokpüspöki  11,5 - 4,5
Pontszerzők: Lőrik Gergő 4, Lőrik Kitti 3, Bíró Máté 2,5, Dobos Zétény 2

Állás: 1. Lőrinci 74, 2. Salgótarjáni TSE 62,5,  3. Andornaktálya 62,  4. Hatvan 59,5 pont,...

Részletes eredmények
 Táblázat