Sikeres rajt a csapatbajnokságban

 

  Október 6-án Felsőtárkányban elkezdődött a Heves megyei csapatbajnokság. Idén újra 12 csapat nevezett, így összesen hat játéknap lesz a bajnokság során.

  Az első napon két olyan csapat várt ránk, akik a tavalyi szezonban előttünk végeztek, az Andornaktálya II. és a Pétervására. Bár szeretnénk folytatni azt a koncepciót, hogy a fiatalok kapjanak játéklehetőséget, ezúttal szükség volt az "öregekre", mert a lány csodacsapatunk egy budapesti versenyre utazott és egyetemista fiataljaink sem tudták vállalni a játékot. 

  A nyitány így is jól sikerült, az idősebbek most is példát mutattak küzdeni tudásból. Első győzelmünket viszont a 13 éves Vágvölgyi Ádám aratta. A legifjabbtól a legidősebb sem akart lemaradni, a 85. évében járó Gallai János is begyűjtötte a teljes pontot közel 70 évvel fiatalabb ellenfele ellen. Magabiztosan nyert Görcsi Gábor, Kovács Dániel és Szabó Ervin. Frink Ferenc a tőle megszokott kiélezett állásban diadalmaskodott. Bíró Máté stabil állást tartva játszott döntetlent. Nem sikerült jól a bemutatkozás új igazolásunknak, az utóbbi Tarján Kupán már remekül szereplő dr. Oláh Zsigmondnak. A mérkőzést végül 7,5-2,5-re megnyertük.

  A délutáni meccs is jól kezdődött, Frink Ferenc és Vágvölgyi Ádám neve mellé is gyorsan bekerült az egy pont. Ádám második gyors győzelme azt is jelzi, hogy ő talán már kinőtte a megyei 10. táblát. Több győzelem aztán már nem is volt, nagy csatákban, de sorra végződtek döntetlennel a partik, s becsúszott két vereség is. Az egyiket épp az első táblán szenvedtük el, mert Görcsi Gábornak nem sikerült a visszavágás tavaszi vereségéért Kiss Pál nemzetközi mester ellen. A kiegyensúlyozott harc végül 5-5-ös döntetlennel zárult.

Vágvölgyi Ádám szerezte első pontunkat a bajnokságban. Aztán még egyet.

  Két forduló után a 4. helyen állunk, két hét múlva folytatás a Pásztó és a Mezőkövesd II. ellen.

Salgótarjáni TSE - Andornaktálya SE II.  7,5 - 2,5
  Nyert: Görcsi Gábor, Kovács Dániel, Frink Ferenc, Gallai János, Szabó Ervin, Patai József, Vágvölgyi Ádám
  Döntetlen: Bíró Máté

Salgótarjáni TSE - Pétervására  5 - 5
  Nyert:  Frink Ferenc, Vágvölgyi Ádám
  Döntetlen: Kovács Dániel, Gallai János, Szabó Ervin, Patai József, Kormos József, Bíró Máté

Részletes táblázatok