Lezárták a bajnokságot, ezüstérmes a Salgótarjáni TSE

  Adminisztratív úton, az utolsó forduló megrendezése nélkül nyilvánították befejezettnek a 2019/20-as Heves megyei csapatbajnokságot. A döntést szavazás előzte meg a csapatok részéről, és 2 tartózkodás mellett 9-1 arányban döntöttek a befejezésről.

  Mindez azt jelenti, hogy a bajnok Egri SRSK mögött mi végeztünk a 2. helyen, harmadik a Pétervására SE lett. A még megmaradt másik nógrádi csapat, a Pásztói SE történetének mélypontjaként a 9. helyen végzett.

 Az elért ezüstérem még fényesebben csillog, ha hozzátesszük, hogy - nem szükségszerűségből, hanem tudatosan - végig 3-4 ifjúsági játékost szerepeltettünk, akik a tavalyi bajnoksághoz képest már lényegesen jobb teljesítménnyel rukkoltak ki. Közülük is kiemelkedőt nyújtott a 12 éves Kovács Rebeka, aki veretlenül, 8 játszmából szerzett 7 pontjával a csapat legjobb pontszerzője lett.

   A 12 éves Kovács Rebeka (8/7) és a 14 éves Vágvölgyi Ádám (10/6,5) lettek a legjobb pontszerzőink a bajnokságban.

 De a 10 mérkőzésen megszerzett 67,5 pont, ami a megszerezhető pontok több, mint kétharmada, sok jó teljesítményből tevődött össze:
Vágvölgyi Ádám (10/6,5) és Kovács Dániel (10/6, az 1-2. táblán!) minden mérkőzésen ott volt. Görcsi Gábor az 1. táblán 8/6-ot, azaz 75 százalékot nyújtott zömében mesterek ellen harcolva. A szintén 12 éves Fenyő Blanka teljesítménye 8/5, a 85 éves, örökifjú Gallai János 6/4,5, ugyanennyit hozott a 3. táblán Frink Ferenc, valamint Kovács Veronika is. Lengyel István 6/4, Dr. Oláh Zsigmond 8/4-gyel gyűjtötte a pontokat. A kevesebbet szereplők közül a csak szükség esetén beszálló két csapatvezető, Klenóczky Sándor (4/3,5) és Patai József (4/3) is helytállt a csapatért. 4-4 partit küzdött végig Lenkó Csaba (4/2,5) és Kormos József (4/2). Szerepelt még Patai Péter (2/1), Szabó Ervin (2/1,5), Kutas Balázs (2/1), Bíró Máté (2/1).  Érdemes észrevenni, hogy nem volt a csapatban 50 százalék alatti teljesítmény!

  A teljes végeredmény és a táblázatok ITT.

 Gratulálunk az egész társaságnak, s reménykedjünk, hogy ez a szebb sorsra hivatott csapat egyszer majd újra a hagyományokhoz méltó szinten és körülmények között képviselheti a Nógrád megyei sakkozást.