Lőrik Gergő 10. az országos egyéni diákolimpián

  Május 31-én és Június 1-jén rendezték meg Budapesten az értékszám nélküliek egyéni diákolimpiájának országos döntőjét.
  A Gagarin Iskolát és ezzel együtt egyesületüket is hárman is képviselték: Dobos Zétény Lukács a fiú 2, Lőrik Gergő F3, Baranyi Levente F4 kategóriában.

Közülük Lőrik Gergőnek sikerült kiemelkedően szerepelnie, remek kezdés (4/3) után több fordulón át a 6. helyen állt, majd végül 4 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel (9/5) a 10. helyen zárta a versenyt a 28 fős mezőnyben. Ezzel övé lett a Gagarin Sakk-klub 6 éves történetének legjobb egyéni eredménye!

  Baranyi Levente végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, 1 győzelem mellett 6-szor játszott döntetlent és csupán 2 játszmában kellett gratulálni az ellenfeleinek. Ezzel az 50 %-hoz közeli eredménnyel (9/4) a középmezőny alsó felében sikerült végeznie, a 18. hely nem rossz, s lesz még jobb is, ha majd Levente el kezd hinni Önmagában.

  Dobos Zétény Lukács számára nagyon rosszul kezdődött a verseny és Zétit ismerve ez rá is nyomta bélyegét az egész döntőre. A szombati 6 partiból szerzett fél pont mélyen várakozás alatti teljesítmény, ő ettől sokkal többet tud már a sakkról. Sajnos amit már korábban is írtam róla, a rutintalanság, a többiektől kevesebb versenyzés a komolyabb versenyeken már kiütközik, ha másban nem, hát a nem túl ideális körülmények elviselésében is. Sportemberileg azért mégiscsak jelesre sikerült vizsgáznia, mert vasárnapra talpra állt és két játszmát is megnyerve végül emelt fővel fejezte be a versenyt. A megszerzett 27. hely nem hangzik jól, de ne felejtsük el, hogy az ellenfelek is megyei és budapesti bajnokok voltak.

Mindhármuknak gratulálunk, hogy sakkszeretetükkel jól helytállva képviselték csapatunkat és iskolájukat.
Jövőre talán még szebb eredmények várnak rájuk, a felkészülést már most érdemes elkezdeni.

Nem hagyhatjuk ki a cikkből a verseny kiemelkedő nógrádi teljesítményét sem, hiszen a fiú VI. korcsoportban a közgés Tarjáni Dominik országos bajnok lett! Jó lenne, ha már egyszer ellátogatna közénk!