Bolyaisok hozták az idei csapataranyat

  A Gagarin csapatai egy ezüst és két bronzérmet szereztek

Február 26-án Pásztón a középiskolás, másnap Nógrádmegyerben az általános iskolás csapat diákolimpia megyei döntőire került sor.

A kezdet nagyszerűen sikerült, mert az egyesületünk 3 tagját is felvonultató Bolyai Gimnázium fiúcsapata (Patai Péter, Klenóczky Dániel, Lőrik Gergő, Torák Kristóf) megyei bajnok lett. Magabiztosan nyerték az V-VI. korcsoport versenyét, a tavalyi győztes Táncsics csapatát is 3,5-0,5-re verték el.

  Nógrádmegyerben sajnos nem sikerült folytatni az elmúlt 5 év hagyományát, mely szerint mindig megyei bajnokokkal jöttünk haza, de azért a jó szereplés most sem maradt el.
 A felsős fiúknál a Bíró Máté, Dobos Zétény, Lőrik Kitti, Versegi Tamás összetételű csapatunk ezüstérmes lett a 12 csapatos mezőnyben.
  Az alsós fiúknál az 1. csapatunk (Bíró Dániel, Vágvölgyi Ádám, Gyurcsák András, Tóth Bálint) bronzérmes, 2. csapatunk (Kasléder Dávid, Büki Marcell, Deák Dominik, valamint egy helybeli kisfiú) 7. lett, itt 10 csapat indult. A bronz lehetett volna fényesebb is, a győztes pásztóiak és a bennünket csak éppen megelőző balassagyarmatiak ellen sem kaptunk ki. Sajnos azonban a kellő odafigyelés hiánya és a kapkodás miatt gyengébb ellenfelek ellen hullottak el a pontok, amik nagyon hiányoztak a végelszámolásnál. 
  Mindkét fiú kategóriában a korcsoport váltások miatt jövőre új csapatot kell építeni, a látottak alapján vérmes remények nélkül.
  Alsós leány kategóriában a Lőrik Tímea, Kovács Veronika, Tóth Eszter alkotta csapat szintén bronzérmes, a másik csapat ( Fenyő Blanka, Kovács Rebeka, Porok Linda ) csak egy fél ponttal lemaradva 4. lett a 12 lánycsapat között. A kislányok mind várakozás felett szerepeltek. Mindkét csapatban 2-2 második osztályos szerepelt, náluk csak Lőrik Timi fog átkerülni a felsősökhöz. Ez alapján jövőre bármilyen eredmény elérhető, kitartó munkával a most favorit pásztóiak is megelőzhetőek.
 
 
 
A kislányok biztató jövő előtt állnak. Balról: Lőrik Tímea, Kovács Veronika, Tóth Eszter, jobbról Fenyő Blanka, Kovács Rebeka, Porok Linda