A Lőrik testvérek remekül helytálltak az országos döntőn

Gergő 10., Kitti 13., de Baranyi Levente és Mede Marcell sem vallott szégyent

  Március 19-én rendezték meg a 2015/16-os tanév diákolimpia országos egyéni döntőjét az úgynevezett "amatőr" (értékszám nélküliek) kategóriában. Az egy napos rendezés nemcsak a sakktudást, hanem az állóképességet is tesztelte a versenyzőknél, s ez utóbbiban nem jeleskedtek a csapatunkat képviselő fiatalok.

  Lőrik Gergő - túlzás nélkül mondhatjuk - fantasztikusan kezdett a fiú IV. korcsoportban. 3 forduló után egyedüli százszázalékosként vezette a mezőnyt. Sajnos, a lendület elfogyott, a 3 győzelmet 3 vereség követte, de az utolsó fordulóban elért győzelemmel még éppen sikerült az első tízbe beférnie. Gergő ezzel megismételte két évvel ezelőtti sikerét. Tudása alapján talán még jobb is lehetett volna ez a helyezés, de így is nagyszerűen képviselte iskoláját, a Bolyai Gimnáziumot, csapatunkat és megyénket is.

  Lőrik Kitti végig a középmezőnyben tartózkodva végül 50 százalékos teljesítménnyel a 13. helyet szerezte meg a lány IV. korcsoport 24 fős mezőnyében. Kitti az 1 évvel idősebbek ellen versenyzett, ő még jövőre is ebben a korcsoportban indulhat. Így nézve ez a szereplés kifejezetten jó, s megalapozza a jövő évi reményeinket.

  Kevésbé volt sikeres, de azért nincs oka szégyenkezésre Baranyi Leventének a fiú V., és Mede Marcellnek a fiú I. korcsoportban 7 forduló alatt szerzett 2,5 pontjával. Levente a 18 fős mezőnyben ezzel a 14. lett, Marcinak a jóval nagyobb, 28 résztvevős csoportban a 22. hely jutott. Ő egyébként Gergőhöz hasonlóan jól kezdte a versenyt, az első két patiját megnyerte, de délutánra sajnos elfogyott az erő, s már csak egy döntetlennel tudta kiegészíteni pontjait. Reméljük ő is egy olyan úton indult el, amely által a következő években szép sikereket érhet el.

  Mindannyiuknak köszönjük, hogy képviseltek bennünket is, a még jobb eredményekhez pedig kitartást és türelmet kívánunk nekik!

Kitti és Gergő ezúttal is bizonyították tehetségüket