Rangadót nyerve lettünk ezüstérmesek a Heves megyei csapatbajnokságon

  Április 24-én a zárófordulóra került sor az idei Heves megyei csapatbajnokságon. Az élen állva, de minimális, fél pont előnnyel vártuk az utolsó fordulót, amelyben a szintén dobogóesélyes, tavaly még NB2-es Andornaktálya SE várt ránk. A mögöttünk álló Kékesi SE II viszont könnyebbnek tűnő ellenféllel, a hatvani csapattal mérkőzhetett.

 

  Legfiatalabb versenyzőnk, a 12 éves Kis Attila Viktor révén már bő egy óra elteltével megszereztük a vezetést. Két döntetlen következett, Lenkó Csaba és a másik ifjúsági játékosunk, Kovács Veronika egyezett meg ellenfelével.

  A többi hét játszmában viszont hatalmas csaták alakultak ki és még három óra elteltével is folyt a küzdelem.
  Az első táblán Görcsi Gábor FIDE-mester kevésbé esélyes állásból is kivágva magát tudott nyerni a szintén nógrádi, korábban az NB2-es csapatunkban is szereplő Huszár Márk ellen. Kovács Dániel végig támadólag lépett fel, amivel sikeresen késztette hibázásra ellenfelét, akit végül mattra tudott állítani.
 
  Patai Tamás partijában ellentétes színű futók jöttek ki, s bár így is voltak nyerési esélyei, az időzavarban inkább kiegyezett egy döntetlennel. Szabó Ervin is előnybe került, de cserébe védekezésre kényszerült, s ellenfele támadása átütött és végül nem sikerült a pontszerzés. Kormos József több, mint három órás partiban dolgozott meg a teljes pontért ifjúsági ellenfele ellen. 

Kormos József a legjobb pontszerző lett


Kis Attila Viktor újoncként is erősségünk volt

 
  Már megvolt a győzelem, azzal együtt a dobogós helyezés, de két parti még folyt, a kettő megnyerése az aranyérmet jelenthette volna a csapat számára. Gallai János partija már a kezdetektől sem alakult biztatóan, végig leszorított állása volt, de így is közel négy órás játszmában maradt csak alul csapatunk nagy öregje.
  Klenóczky Sándor már a megnyitásban igen éles csatába bonyolódott. Kölcsönös esélyek után nyerési lehetősége adódott, de időzavarban súlyos hibát vétett és sajnos ebben a partiban sem szereztünk pontot.
  A rangadót így is megnyertük és ezzel együtt ezüstérmesek lettünk, csakúgy, mint az előző bajnokságban.

Salgótarjáni TSE - Andornaktálya SE   5,5 - 4,5
Nyert: Görcsi Gábor, Kovács Dániel, Kormos József, Kis Attila Viktor
Döntetlen: Lenkó Csaba, Kovács Veronika, Patai Tamás


Ülnek: Klenóczky Sándor, Gallai János, Kovács Veronika
Állnak: Patai József, Szabó Ervin, Lengyel István, Kovács Dániel, Patai Tamás, Lenkó Csaba, Görcsi Gábor, Kormos József

A bajnokság végeredménye: 1. Kékesi SE II, 2. Salgótarjáni TSE, 3. Andornaktálya SE, 4. Pétervására SE, ...
Részletes táblázatok itt.

  Csapatunk legjobb pontszerzője Kormos József lett, veretlenül, 8 partiból 7 pontot szerezve. Csapatunk újonca, Kis Attila Viktor 8/5,5-el a második legeredményesebb csapattagunk lett, ami igen biztató jövőt ígér. Ugyanennyit szerzett Lenkó Csaba (7/5,5), de őt kontumált pont is segítette ugyanúgy, mint Patai Józsefet (5/5).
 

 

  Nagy erősségünk volt az első két táblán Görcsi Gábor és Kovács Dániel, mindketten 8/4,5-el, 50 százalék felett végeztek.
  Ugyanennyit tudott összegyűjteni nagy reménységünk, Kovács Veronika is, akinek a teljesítménye kicsit még hullámzó volt, de több remek játszmát is váltott a bajnokság során.

  Mind a nyolc fordulóban harcolt a csapatért Klenóczky Sándor, bravúros győzelmet is aratott a bajnok Kékesi SE ellen, de az utolsó két fordulóban nyerhető állásokat vesztett el, így végül 3 pontot szedett össze. Ugyanennyi lett Lengyel Istvánnak is 7 játszmából.

   A kevesebbet szereplők teljesítményét is dicsérni kell. A 87 éves Gallai János harmadik táblán nyújtott teljesítménye (4/2,5) elismerésre méltó, a veretlen maradó Patai Tamás (4/3,5) és Lukács László (3/2,5) is fontos pontszerzői voltak csapatunknak.
  Patai Péter (1/1) csak egy meccsre, de akkor remekül szállt be, a betegségekkel küzdő Szabó Ervintől (1/0) pedig még a szerencse is elpártolt.Görcsi Gábor FIDE-mester az első táblán, Kovács Dániel a 2. táblán nyújtott kitűnő teljesítményt

  Várjuk az ősszel (remélhetőleg) kezdődő bajnokságot. A két egymást követő 2. helyezés magasra tette a lécet, de állunk elébe!