Bronzérmes Kovács Veronika az országos rapidbajnokságon

Eddigi legnagyobb sikerét érte el fiatal versenyzőnk

 

 

   Április 29-30-án rendezték Miskolcon a 2022-es korcsoportos országos rapid sakkbajnokságot.

   Egyesületünket ezúttal is Kovács Veronika képviselte, aki már az U16-os kategóriában indult, amelybe 12 fő nevezett. Számára ez a kategória azt is jelentette, hogy nála egy évvel idősebbek ellen is vetélkednie kellett.

   Az értékszámok alapján a reális cél a középmezőny lehetett számára. A verseny úgy is kezdődött, hogy már ennek is örülni lehetne, hiszen az első két fordulóban fél pontot sikerült szereznie.

  Ekkor azonban szárnyakat kapott és hármas nyerősorozattal hirtelen az élmezőnyben találta magát. Ekkor a végső győztest kapta ellenfélül, a tőle elszenvedett vereséggel az utolsó forduló előtt távolodni látszott a dobogó.

   A párosítás viszont adott még egy esélyt, mert a végső csatát éppen a 3. helyen álló vetélytárs ellen kellett megvívnia. A győzelem sikerült és az egymás elleni eredmény Veronika javára döntötte el a bronzérem sorsát.

   Eddig is évről évre kitűnő eredményeket ért el, de ez a dobogós helyezés ezek közül is kiemelkedik, hiszen több, nála magasabb értékszámú ellenfelet is maga mögé tudott utasítani.

   Hátradőlnie és pihennie nem lehet, hiszen május közepén már a csapat diákolimpián a salgótarjáni csapat első tábláján kell helytállnia.
   Hajrá, ott is a dobogó legyen a cél!