Három év szünet után rekord közeli létszám a Tarján Kupán

  Február 18-án 3 éves kényszerszünet után rendeztük meg újra kilenc éves múltra visszatekintő rapid versenysorozatunk következő versenyét, a 24. Tarján Kupát.
Helyszínként ezúttal a Megyei Civil Központ terme szolgált, ahol nagyon kellemes meglepetésre 36-an indultak harcba a díjakért, köztük 14 gyermek és 3 ifjúsági korú is. Ez megközelítette egy korábbi versenyünk rekordját, ahol annak idején 40 induló volt. A családi díjunk is vonzónak bizonyult, mert négy szülő-gyermek páros is ott volt a résztvevők között.
  A hét fordulós megmérettetésen a játékidő a korábban is megszokott 2x15 perc volt, a gyermekek külön csoportban versenyeztek.

  A gyermekcsoportban nem volt első számú esélyes, többen is hasonló eséllyel futottak neki a partiknak. A remek napot kifogó tarjáni Darvas József sorra fektette két vállra a legnagyobb riválisait, Prepelita Kevint, Kis Attilát és Rusznyák Mátét is, aminek eredményeképpen pontvesztés nélkül nyerte meg a gyerekcsoportot és az eredményhirdetésnél büszkén emelhette fel a csoport fődíját jelentő serleget. Több, még alsó tagozatos gyermek is volt a mezőnyben, s néha bizony megdolgoztatták a nagyobbakat.

Darvas József hibátlanul nyerte a gyermekcsoportot

Istvanovszki Martin FIDE-mester lett a nyílt csoport győztese

További fényképek

A nyílt csoportban az egyetlen mester résztvevő, Istvanovszki Martin a Kékesi SE versenyzője, de tarjáni "őslakos", toronymagas esélyesként indult. De a rapid versenyeken sokkal inkább előfordulnak meglepő eredmények, mint a hosszabb játszmákban. Martin azonban ezen a napon nem adott esélyt mások szerencséjének, mind a hét játszmáját magabiztos játékvezetéssel nyerte meg és megérdemelten lett százszázalékosan az első. A meglepetés azonban nem maradt el, erről a mátraszőlősi, még ifjúsági korú Huszár András gondoskodott, aki remek hajrával, az utolsó fordulóban a jóval rutinosabb bátyját is legyőzve és ezzel letaszítva őt a dobogóról a csoport 3. helyén végzett, egyben a legjobb ifjúsági játékos is lett.

  A családi különdíjat a tarjáni Kis Viktor, Kis Attila Viktor páros nyerte az Almády Balázs, Almády Balázs Dávid páros előtt.

Részletes eredmények:

Gyermekcsoport:  Táblázat

Lányok:  1. Molnár Ninett, 2. Tódora Jázmin
U10 fiú:  1. Kállay Csongor, 2. Kecskés Dávid, 3. Három Mihály
U11 fiú:  1. Bakos Dávid, 2. Tóth Szilárd, 3. Tóth Sebestyén, 4. Szabó Bercel Gyula
U13 fiú:  1. Kis Attila Viktor, 2. Prepelita Kevin, 3. Almádi Balázs Dávid
U14 fiú:  1. Darvas József, 2. Rusznyák Máté

Nyílt csoport:   Táblázat

1. Istvanovszki Martin 7 pont, 2. Berta István 5 pont, 3. Huszár András 5 pont, 4. Huszár Márk 4,5 pont, 5. Kovács Dániel 4,5 pont, 6. Klenóczky Sándor 4,5 pont,...

Terveink szerint tavasszal folytatjuk versenysorozatunkat.