Előrébb léptek az alsós fiúk, de még hosszú az út a sikerhez

Tóth Szilárd Péter dobogós a 4. táblásoknál, Kovács Veronika 6. lett az egriekkel

Május 12-14 között régi hagyomány szerint ismét Szombathelyen rendezték a csapat diákolimpia döntőjét. Klubunkat az alsós fiúk képviselték, mellettük ifjúsági játékosunk, Kovács Veronika az Egri Neumann Gimnázium lánycsapatával indulhatott.

A tavalyi szereplés (5,5 pont) után csak valami jobb jöhetett a fiúk számára. Az elmúlt hónapokban végzett gyakorlás után szebb reményekkel indultak útnak. Azt azonban már előre látni kellett, hogy a mezőny első harmadában tőlük már jóval nagyobb versenyrutinnal és valószínűleg több ismeretanyaggal rendelkező gyerekekkel felálló csapatok neveztek.

Az első két ellenfél éppen ilyen alakulat lett. Először a miskolciakkal mérkőztek és az esélyekre rácáfolva 2-2-es döntetlent értek el annak köszönhetően, hogy a 3-4. táblán Bakos Dávid és Tóth Szilárd Péter is nyerni tudott. A következő fordulóban viszont a 3. helyen kiemelt másik miskolci iskola következett, akik ellen már csak a 4. táblán sikerült a pontszerzés ugyanúgy, mint az ezt követő Iregszemcse elleni meccsen. Aztán - ismét a 3-4. táblának köszönhetően - jött egy újabb 2-2 Soltvadkert ellen. A szombati nap zárásaként a házigazda szombathelyiekkel kellett megküzdeni, de ezúttal is a még mindig százszázalékos Tóth Szilárd Péter tudott csak nyerni, a többiek vesztettek. Az első játéknapon megszerzett 7 pont már önmagában több volt, mint a tavalyi összpontszámuk, de érződött, hogy a jó helyezéshez ez kevés lesz.

A megyei bajnokságot nyert csapat: (balról): Bakos Dávid, Szabó Bercel Gyula, Tóth Szilárd, Kállay Csongor, Tóth Sebestyén.
Közülük Kállay Csongor nem tudott részt venni az országos döntőn.

A vasárnap azért csak erősebbre sikerült. Végre az első két táblán is sikerült a pontgyűjtés. Az első táblán Szabó Bercel Gyula a 6. fordulóban a Jászberény ellen, míg Tóth Sebestyén a 7. menetben a budapesti Szent Angéla Általános Iskola ellen tudta megtörni a csendet egy-egy remivel, hogy aztán az utolsó fordulóban a Gazdagréti Iskola ellen mindkettejüknek, és végre a csapatnak is meglegyen a győzelem. Bakos Dávid a jászberényiek ellen szerezte harmadik pontját, Tóth Szilárd Péter viszont egyedül itt kényszerült feladásra, de talpra állt és a két pesti iskola ellen újból nyert. Ezzel 8/7-tel fejezte be a versenyt, ami a 4. táblások között a 2-3. legjobb teljesítmény lett. Ehhez mindenképpen gratulálunk, de összességében a csapat többi tagja is emelt fővel jöhetett haza.

  Az összegyűlt 13 pont a 30 csapatos mezőny tömörsége miatt a 28. helyhez lett elegendő, de csak 2-3 pont kellett volna még egy komoly helyezéshez. A pontszám alapján az látható, hogy a tavalyi szereplés után az eltelt egy év alatt jóval közelebb kerültek a fiúk a középmezőnyhöz. Az igazi sikerhez viszont még hosszú és göröngyös út vezet. Türelemre, rutinra, de legfőképp kitartó önképzésre van szükség a további előrelépéshez.

  A középiskolás lányoknál az Egri Neumann Gimnázium első táblása csapattagunk, Kovács Veronika volt. Ő is és a csapat is jól szerepelt, hiszen 6. helyen végeztek a 12 csapat között. Veronika 7 játszmából 4 pontot szerzett.

Részletes táblázatok