XVII. Tarján Kupa

  Október 27-én a Táncsics Szakközépiskolában rendeztük meg a XVII. Tarján Kupát.
A két csoportban összesen 25-en indultak ezen az esős szombat délelőttön. A nyílt csoportot jól egészítették ki a most először résztvevő Madách-os fiatalok. A gyerekcsoport 12 fős létszáma némileg csalódás volt, sajnos a saját törzsembereink közül is többen távol maradtak. Akik nem jöttek, sajnálhatják, mert mindkét csoportban színvonalas mezőny jött össze és remek partik zajlottak. Köszönhető volt ez a színvonal annak is, hogy Mede István és Görcsi Gábor személyében két FIDE mester is ott volt az indulók között.


  Aligha meglepetés, hogy a nyílt csoportban a verseny szoros küzdelemben kettejük között dőlt el. Bár voltak a versenynek olyan szakaszai, ahol ez közel sem volt egyértelmű, Kovács Dániel Mede István elleni győzelme megkavarta az esélyeket, 5 forduló után csak fél pont volt az 1. és az 5. helyezett között. A végén aztán a két mester között szinte teljes volt a holtverseny, a pontszámuk mellett a Bucholcz érték is egyezett, és csak a progresszív érték döntött minimális mértékben Görcsi Gábor javára.

  A gyerekcsoportban sem maradt veretlen senki, bár a végére egyértelműbb lett a győztes személye, mint a másik csoportban, hiszen Kovács Veronika 6 ponttal, egy teljes pont előnnyel nyerte a csoportot. Eltekintve a végül 2. helyre beérkező pásztói Oravecz Kristóf ellen elszenvedett vereségétől magabiztosan vezetett partikkal szerezte meg a teljes pontokat. Holtner Amira és Szőllős Gergely személyében volt két újonc résztvevőnk is, számukra még a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb. A két harmadikos, Bakos Milán és Balogh Bertold viszont már szoros partikat is tudtak játszani a tőlük idősebb és már nagyobb rutinnal bíró vetélytársak ellen is. Reméljük, hogy a résztvevők majd a diákolimpián fogják tudni kamatoztatni a most szerzett tapasztalatokat is.

Részletes eredmények:

Gyermekcsoport:
Lányok: 1. Kovács Veronika, 2. Orvecz Kinga, 3. Kovács Rebeka, 4. Holtner Amira
9 éven aluli fiúk: 1. Balogh Bertold, 2. Bakos Milán, 3. Szőllős Gergely
10éves fiúk: 1. Molnár Dániel Zsolt, 2. Mede Marcell
14 éven aluli fiúk: 1. Oravecz Kristóf, 2. Holtner Daren, 3. Nagy Márton Máté
Nyílt csoport:
1. Görcsi Gábor, 2. Mede István, 3. Kovács Dániel, 4. Lengyel István, 5. Vajda Albert, 6. Kormos József, 7. Vas Vince, 8. Bartus Natália, 9. Furák István, 10. Jakus Roland, 11. Kómár Szabolcs, 12. Kurcsik Zoltán, 13. Szentgyörgyi Krisztofer
Ezen belül 18 éven aluliak: 1. Vas Vince, 2. Bartus Natália, 3. Jakus Roland, 4. Kómár Szabolcs, 5. Szentgyörgyi Krisztofer
Szenior különdíj: Lengyel István
Családi különdíj: 1. Mede István, Mede Marcell,  2. Kurcsik Zoltán, Kovács Veronika,  3. Furák István, Szőllős Gergely

Gyermekcsoport

Nyílt csoport