Serdülő bajnok lett Kovács Rebeka, Kovács Veronika és a tarjáni csapat

Fenyő Blanka ezüst, Bakos Milán bronzérmes

Február 2-án Pásztón véget ért a 4 fordulós Heves-Nógrád megyei serdülő bajnokság. A csapatunkat képviselő gyerekek remekül zárták a versenyt.

A 4. fordulóban Kovács Rebeka a 2., Kovács Veronika a 3. helyet szerezte meg.

A négy játéknap összesített eredményei alapján a tarjáni csapat az 1. helyet szerezte meg. Az egyéni összesítésben a 2008 előtt született lányoknál Kovács Veronika, míg a fiatalabb lányoknál Kovács Rebeka egyéni bajnoki címet szerzett. A kisebb lányoknál Fenyő Blanka 2., a fiúknál Bakos Milán a 3. helyet szerezte meg.
Gratulálunk mindegyikőjüknek!

Kevés résztvevő, pásztói győzelem a serdülőbajnokság egri fordulóján

Január 12-én Egerben rendezték meg a serdülő bajnokság 3. játéknapját. A helyszínválasztás nem aratott nagy sikert a gyerekek körében, ugyanis mindössze 13-an indultak a versenyen, s annak is több, mint a fele Nógrádból utazott oda a mostoha útviszonyok ellenére is. 2x20 perces játszmákból 6-ot kellett megvívni a gyerekeknek, és a játszmaírás is kötelező volt.

A versenyt a pásztói Racskó Máté hármas győzelmi sorozattal kezdte, s bár a megszerzett előnye a végére elfogyott, 5 ponttal, jobb Bucholcz-értékkel megnyerte a versenyt.
Egyesületünket négyen képviselték, közülük a bajnokság első két versenyét megnyerő Kovács Veronika most is az esélyesek között indult, s bár veretlen maradt, ezúttal csak megszorongatni tudta a győztest. 2. helyével így is nagy lépést tett a bajnokság megnyerése felé. Fenyő Blanka 50 százalékos teljesítménnyel, 3 ponttal a 6. lett, Kovács Rebeka 2,5 pontot gyűjtött, ami a 9. helyhez lett elegendő. A mindössze 9. életévében járó Bakos Milán számára a megszerzett két pont már sikeresnek mondható, ő 11. lett.

A utolsó játéknap február 2-án, Pásztón lesz.

Végeredmény

Kereszttáblázat

Kitűnő teljesítmény a serdülő bajnokság folytatásán

Kovács Veronika százszázalékos teljesítménnyel lett első helyezett

November 17-én Gyöngyösön rendezték meg a Heves-Nógrád megyei serdülő bajnokság második játéknapját. 23 fős, a pétervásáritól kicsit népesebb és erősebb mezőny gyűlt össze ezen a szombaton.

Csapatunk tagjai folytatták remek szereplésüket még annak ellenére is, hogy az első versenyen a 2. helyen végzett Mede Marcell ezúttal nem tudott részt venni.
Ott volt viszont Kovács Veronika, aki legutóbbi teljesítményét is megfejelte, mert ezúttal már pontvesztés nélkül nyerte a versenyt. Kiemelkedően szerepelt Kovács Rebeka Zsófia is, aki 5 pontot gyűjtve a 4. lett, de ez egyben a lányoknál az ezüstérmet jelentette számára. Mögötte nagyon összetömörült a mezőny, kilencen zárták 4 pontosként a napot, köztük két versenyzőnk, Fenyő Blanka Panna (6,) és Vágvölgyi Ádám (10.). Blanka ezzel a lányoknál bronzérmes lett.
Az újabb kitűnő teljesítménynek köszönhetően a serdülő bajnoki címért folytatott versenyben egyéniben Kovács Veronika, csapatban együttesünk, a Salgótarjáni TSE vezet.

Végeredmény

Kereszttáblázat

Az összesített verseny állása

Balról jobbra: Fenyő Blanka, Kovács Rebeka, Vágvölgyi Ádám, Kovács Veronika

Kovács Veronika és Mede Marcell diadala a serdülők nyitányán

 Szeptember 29-én Pétervásárán kezdődött el a Heves-Nógrád megyei serdülő bajnokság, amelyet ezúttal először egyéni versenyként lebonyolítva hirdettek meg.
Egyesületünket a sorozat első versenyén hatan képviselték.

Kovács Veronika, a győztes

Mede Marcell, a 2. helyezett


  Kiemelkedően szerepelt Kovács Veronika, aki 5 győzelemmel és 2 döntetlennel, veretlenül nyerte a versenyt. Mögötte a 2. helyen Mede Marcell végzett 5 pontot gyűjtve, így kettős tarjáni siker született. Ötven százalékos teljesítménnyel, több remek eredményt is produkálva Fenyő Blanka és Kovács Rebeka végzett a 9. és 10. helyen.
Két harmadikosunk, Bakos Milán és Balogh Bertold a mezőny talán legfiatalabb tagjaiként sem maradtak skalp nélkül, de ezen a versenyen nekik még a tanulás volt a legfontosabb.

 Részletes végeremény
 Crosstábla

A serdülő bajnokság novemberben folytatódik Gyöngyösön.

A Dunántúlra is hírünket vitték a serdülőink

  Szeptember 16-án a Naszály Kupán szerepelt egyesületünk négy növendéke.
A csapatverseny két korcsoportban zajlott. A mieink a Kovács Veronika, Kovács Rebeka, Fenyő Blanka, Bakos Milán összeállításban a kisebbek - 2007. január 1. után születettek  - között voltak érdekeltek. A mezőny igen nívós volt, hiszen több komoly sakkiskola (például a Barcza és a Géniusz SE) is erős csapattal indult.

  A hétfordulós verseny nem a legszerencsésebben kezdődött, mert egy erősorrend probléma miatt elvesztették az első meccset 2,5-1,5-re, de a második fordulóban 4-0-ás győzelemmel jött a kárpótlás. A 3. fordulóban is sikerült nyerni a tataiak 1. csapata ellen, így a 4. fordulóban már az egyes asztalon mérkőztek a végső győztes Barcza I. ellen. A papírforma vereség után egy újabb, ezúttal 3-1-es győzelem jött, amivel dobogóra is esélyesen álltak egyesületünk fiataljai.

  Az utolsó két fordulóban azonban a Géniusz SE I. és az Arrabona Sakkiskola ellen összesen 1,5 pontot sikerült szerezni, így végül a 7. helyre futottak be. A dobogó messzire került, de a 4. helytől mindössze 1 pont választotta el csapatunkat. A sorsolásuk nehézségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egész mezőnyben az ő Bucholcz értékük volt kimagaslóan a legnagyobb.

  Az egyéni teljesítményeket nézve mindhárom lány 3,5 pontot gyűjtött, azaz 50 százalékot teljesített, zömében fiúk ellen játszva, s mindhárman szereztek pontot értékszámosok ellen is. Dícsérendő a mindössze 8 éves Milán idősebbek ellen megszerzett 2 pontja is.

  Részletes táblázatok

Gratulálunk a gyerekeknek a szép szerepléshez, s örülünk, hogy a Dunántúlra is hírét vitték annak, hogy nem halt még meg a salgótarjáni sakkozás.
Köszönet a szülőknek a támaszért, amit a gyerekeknek nyújtanak.

 

Ezüstérem a Heves megyei serdülő csapatbajnokságban

  Május 13-án az utolsó fordulóra került sor a kilenc csapattal megrendezett Heves megyei serdülő csapatbajnokságon. A mieink célja a második hely megtartása volt, ehhez a Eger csapatával kellett legalább egy döntetlen körüli meccset játszani. A csapatból ezúttal hiányzott Kovács Rebeka, helyette Vágvölgyi Ádám volt a beugró ember. Az ellenfél egyébként a bajnokságban jobbára a pásztói légiósait játszatta, így a meccs presztizscsata is volt.

 A gyerekek túlteljesítették az elvárást, hiszen 11:5-re legyőzték a riválist, s ezzel magabiztosan szerezték meg a második helyet a nagyobb fiúkat is felvonultató Hatvan csapata mögött. A győzelemből Kovács Veronika 4, Mede Marcell 3, Fenyő Blanka és Vágvölgyi Ádám 2-2 ponttal vette ki a részét.

 Köszönjük és gratulálunk a gyerekeknek a teljes szezonban való szerepléshez, és a szülőknek is, hogy mindezt kísérőként is támogatták.

A csapat tagjai: Fenyő Blanka, Kovács Rebeka, Kovács Veronika, Mede Marcell, Vágvölgyi Ádám.

Serdülőink dobogóra esélyesen szerepelnek

  Pétervásárán rendezik ebben a szezonban a Heves megyei serdülő csapatbajnokságot. Egyesületünket a Fenyő Blanka, Kovács Rebeka, Kovács Veronika, Mede Marcell kvartett képviseli a kilenc csapatos mezőnyben. Jelenleg három játéknapon vannak túl, s eddig remekül szerepeltek csapatunk apró reménységei.

  Az első játéknapon, amely még ősszel zajlott, az első ellenfél a Gyöngyös volt, s 15,5 - 0,5-re nyertünk. Délután következett a mezőny legerősebb csapata, a már nagyobb fiúkból álló Hatvan. Az esélyeknek megfelelően 12-4-re elvesztettük ezt a mérkőzést. Ezen a játéknapon Mede Marcell 6, Fenyő Blanka 5, Kovács Veronika 4,5, Kovács Rebeka 4 pontot gyűjtött.

  A második játéknapon a Kerecsend A, majd a Kerecsend B volt a két ellenfél, s mindkettő ellen kiütéses győzelmet arattunk. A Kerecsend első csapata ellen 15-1, a 2. ellen 16-0 volt az eredmény. Ezen a napon Fenyő Blanka, Kovács Veronika és Mede Marcell is százszázalékos maradt, azaz 8-8 pontot szereztek, Kovács Rebeka 7 ponttal gyarapította a csapat összpontszámát.

  A harmadik játéknapon, amelyet március 11-én rendeztek, a hazai csapat volt az ellenfelünk, és őket is sikerült legyőzni 10-6 arányban. Fenyő Blanka és Kovács Veronika 3-3, Mede Marcell és Kovács Rebeka 2-2 ponttal zárt. A délutáni fordulóban szabadnapos volt a gárda.

  Három fordulóval a befejezés előtt az eddigi eredmények alapján joggal reménykedhetünk a dobogós hely megszerzésében. Folytatás áprilisban.  

Balról jobbra: Fenyő Blanka, Kovács Rebeka, Mede Marcell, Kovács Veronika