Fél pont hátránnyal, veretlenül a 2. helyen zártuk az őszt

  November 24-én zajlott le a Heves megyei csapatbajnokság 5. és 6. fordulója Felsőtárkányban. Csapatunk újabb két győzelmet szerzett, de így sem maradtunk az első helyen, mert az Eger két fölényes győzelmével éppen megelőzött bennünket. Az őszi veretlenségünk és dobogós helyünk így is kellemes meglepetés, főként ha még azt is nézzük, hogy hat ponttal előzzük a korábbi években rendre bajnoki címet szerző Füzesabonyt. A tavaszi szezonban várnak bennünket még erős ellenfelek, de a dobogós hely egyre kevésbé tűnik elérhetetlennek.

  Délelőtt az első csapatával NB I B-ben szereplő és az ellenünk felálló 2. csapatában is NB-s múltú sakkozókat felvonultató gyöngyösi együttessel mérkőztünk. Végig fej-fej mellett haladva végül az első táblákon aratott értékes győzelmekkel sikerült megnyernünk a mérkőzést. Kovács Dániel szorongatott pozícióból fordította meg a parti állását, Dr. Oláh Zsigmond viszont egy végig szépen vezetett játszmát nyert meg a tavalyi Nógrád megyei bajnok, akkor még pásztói színekben versenyző Lengyel László ellen.

  A délutáni meccsünk a papíron leggyengébb Maklár ellen volt. Zömében sima győzelmek mellett két küzdelmes döntetlent engedélyeztünk ellenfelünknek. Így a vége fölényes 9-1 lett.
  Folytatás január 26-án a Heves és a Hatvan gárdája ellen.

Salgótarjáni TSE - Energia SC Gyöngyös II  6 - 4
Nyert: Görcsi Gábor, Kovács Dániel, Dr. Oláh Zsigmond, Patai József, Kovács Rebeka Zsófia
Döntetlen: Lenkó Csaba, Klenóczky Sándor

Salgótarjáni TSE - Maklár SE  9 - 1
Nyert: Görcsi Gábor, Kovács Dániel, Dr. Oláh Zsigmond, Kutas Balázs, Lenkó Csaba, Klenóczky Sándor, Vágvölgyi Ádám, Fenyő Blanka Panna
Döntetlen: Patai József, Kovács Rebeka Zsófia

Részletes táblázatok

Dr. Oláh Zsigmond - egy bravúros és egy sima győzelem