Egy nehéz és egy könnyebb győzelemmel melegítettünk a rangadóra

 A serdülőknél Bíró Dániel és Mede Marcell is felnőtt a nagyokhoz

Február 1-én zajlott Egerben a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokság 7. és 8. fordulója. Egy szoros és egy magabiztos győzelemmel megőriztük 1. helyünket, bár előnyünk 3.5 pontra csökkent nagy riválisunk, a Füzesabony előtt. A következő fordulóban, február 15-én vívjuk velük a rangadót, amelyen a döntetlen eredmény is nagy lépés lehet a végső győzelem felé. Ennek azonban inkább csak presztízsből van jelentősége, mert az osztályozóhoz szükséges Nógrád megyei bajnoki címet már csak matematikailag veszíthetjük el.
  

  Tudtuk, hogy a 7. fordulóban ránk váró Heves nehéz ellenfél lesz, hiszen a Füzesabony ellen is szoros meccset vívtak. Az első 3 táblán mesterekkel felálló ellenfelünket a felső táblákon nem is tudtuk megfogni, az 1-5. táblán 3 vereség mellett mindössze két döntetlent sikerült elcsípni. Frink Ferenc hiányát megéreztük, bár az elvesztett partik így sem voltak esélytelenek, de sajnos Egyed András és Frink Szabolcs is döntő hibát vétett. A tavalyi szereplésünket idéztük azzal, hogy ismét a csapat - zömében fiatalokból álló - 2. fele mentette meg a győzelmet. A döntő pontot pedig 4,5 -4,5-es állásnál a 16. évét taposó Patai Péter szerezte egy látványos végjáték-mattal.

  Délután többen is javításra készültek a Hatvan elleni mérkőzésen, s ez szinte mindenkinek sikerült is. 6 győztes és 4 döntetlenre adott partival veretlenek maradtunk. A két ifitáblán a betegen játszó Gyetvai Izsák és a mindössze 2. FIDE partiját játszó Lőrik Gergő is döntetlent harcolt ki. Kevésbé volt ezzel elégedett a győzelmi esélyeket elszalasztó Miklós Dániel és Frink Szabolcs, de hát mindig ők sem nyerhetnek. A délután számunkra talán legszebb partiját Kovács Dániel játszotta, aki erőteljesen vezetett támadással állította ellenfelét védhetetlen matt elé.

Salgótarjáni TSE - BM Heves SE 5,5 - 4,5
  Nyert: Miklós Dániel, Patai Péter, Patai József, Gyetvai Izsák
  Döntelen: Bohati Tamás, Kovács Dániel, Patai Tamás

  Salgótarjáni TSE - Hatvani SK  8 - 2
  Nyert: Egyed András, Bohati Tamás, Lenkó Csaba, Kovács Dániel, Patai Péter, Patai Tamás
  Döntelen: Frink Szabolcs, Miklós Dániel, Gyetvai Izsák, Lőrik Gergő

Állás: 1. Salgótarjáni TSE 63, 2. Füzesabonyi SC 59,5, 3. Pásztó II 47,5, 4. Pétervására SE  46,5, 5. BM Heves SE 44, ...

A biztos pont, Kovács Dániel: 8/7!
A biztos pont, Kovács Dániel: 8/7!

  Részletes táblázatok és eredmények

 Az érmes helyért hajtó serdülőcsapatunk délelőtt a Pásztó II ellen igyekezett növelni a pontjai számát. Sajnos időnként a két nagyobb fiú, a betegségből éppen felgyógyuló Gergő és szombaton éjszaka hazaérkező Máté is zavarba jött a lányok ellen, a felváltva játszó két kicsi, Bíró Dani és Mede Marci viszont nagyon biztatóan játszott, így végül meglett a győzelem. Délután a gyengébbnek látszó Mezőkövesd volt az ellenfél, s így Gergőt inkább a felnőtt csapatba tettük, míg a két kicsi végigjátszotta a délutánt. Nem bántuk meg a döntést, mert a két fiúcska a nagyoknak is példát mutató türelemmel játszva sorra szerezte a pontokat. A Bíró családnak még külön is gratulálhatunk, hiszen Máté és Dani is 100 százalékot hozott délután! A vége fölényes győzelem lett. Ezzel komoly esélyünk maradt a dobogós helyre, mert bár most csak a 4. helyen vagyunk, de az előttünk álló Andornaktályára a hátralévő március 29-i utolsó fordulóban az élen álló Lőrinci vár, míg mi a Pásztó I ellen mérkőzünk.

Salgótarjáni TSE - Pásztó II  9,5 - 6,5
Pontszerzők: Bíró Máté 4/3, Lőrik Kitti 4/3, Lőrik Gergő 4/2, Mede Marcell 2/1, Bíró Dániel 2/0,5 

Salgótarjáni TSE - Mezőkövesd  13 - 3
Pontszerzők: Bíró Máté 4/4, Bíró Dániel 4/4, Mede Marcell 4/3, Lőrik Kitti 4/2

Állás:
1. Lőrinci 85, 2. Hatvan 73,5, 3. Andornaktálya 73, 4. Salgótarjáni TSE 71, 5. Egri SRSK 47, 6. Pásztó II 43,5, 7. Pásztó I 42, 8. Szurdokpüspöki 30, 9. Mezőkövesd 15 pont.