Bronzérmes a serdülőcsapatunk

Felnőtt "B" csapatunk két erős ellenfél ellen állt helyt

  November 22-én került sor a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokság újabb játéknapjára. A felnőtteknél az 5-6. fordulót , míg a serdülők a számukra már zárást jelentő 5. fordulót játszották. Nem volt már valódi tétje az utolsó meccsnek a gyerekek számára, mert a 3. helyet már nem nagyon lehetett elbukni, míg a fényesebb éremhez kiütéssel kellett volna verni a nagyobbakból álló, jóval esélyesebb hatvaniakat. A papírforma érvényesült, súlyos vereség lett a vége. Sajnos, itt az utolsó fordulóban mindegyik tarjáni gyermek kapkodott, amiből törvényszerű volt az eredménytelenség. 
  Összességében a 6 csapatos mezőnyben megszerzett 3. helyért dicséretet érdemel mind az 5 gyermek: Lőrik Kitti, Ágasvári Gáspár Benedek, Bíró Dániel, Dobos Zétény Lukács, Gyurcsák András. Folytatódott ezzel a hagyomány, hiszen az elmúlt két évben is sikerült a dobogón végezni. A felnőtt csapatba felkerülőket pótolnunk kellett szeptemberben, s úgy tűnik ez sikerült is. Benedek úgy játszott, mintha már évek óta idejárt volna, a mindössze 4. osztályos Andris bemutatkozása pedig biztató volt a jövőre nézve.

Végeredmény: 1. Hatvan, 2. Andornaktálya, 3. Salgótarjáni TSE, ...

   Ágasvári Benedek , Lőrik Kitti és Gyurcsák András, mellettük egyesületünk elnöke, Klenóczky Sándor
 

  Felnőtt második csapatunkra az élmezőnyben tanyázó két csapat, az Egri SRSK és a Pétervására várt. Az Élő-pontok alapján két nagy vereség lett volna jósolható, de bízhattunk a fiatalok küzdeni tudásában. Az egriek ellen öt, a 2. helyen álló pétervásáriak ellen hat ifjúsági játékos volt a 10 fős csapatban. Mindkét mérkőzésen bravúrosan helytálltak a fiatalok, de a csapat idősebb tagjai is példaértékűen küzdöttek. Az Eger elleni 5-5 mindenképpen siker, de a másik, 6-4-re elvesztett meccs miatt sincs okunk szégyenkezni. Délelőtt Patai Péter mattolta rutinos ellenfelét, míg Klenóczky Dániel leléptetéssel is nyerhetett volna, ha a küzdősportok szabályai szerint folyna a sakk. (Szerencsére nem.) Délután Szarvas Sándor és Dobos Zétény is kiharcolta a döntetlen állást, de sajnos mindketten vesztettek végül, így akár itt is benne lehetett volna a csapatban a még szebb eredmény.
A születésnapos Bíró Máté a pétervásári csapatvezető legyőzésével köszöntötte fel önmagát, Lőrik Gergő a 6. győzelmét szerezve még mindig százszázalékos a csapatban. Lőrik Kitti 2. partijában megszerezte 1. győzelmét a felnőtt csapatban.

  Salgótarjáni TSE II - Egri SRSK 5 - 5
  Nyert: Patai Péter, Klenóczky Dániel, Lőrik Gergő
  Döntetlen: Kovács Dániel, Tóth Pál, Klenóczky Sándor, Patai József

  Salgótarjáni TSE II - Pétervására 4 - 6
  Nyert: Bíró Máté, Lőrik Gergő, Lőrik Kitti
  Döntetlen: Patai Péter, Klenóczky Sándor 

Részletes eredmények és táblázat

A Salgótarjáni TSE II az 5. helyen áll a Heves megyei bajnokságban és már minden előttünk álló csapat ellen játszottunk.
A folytatásra viszont várni kell 3 hónapot, hiszen csak február 21-én folytatódik a bajnokság.