Hat arany, három ezüst és négy bronz a megyei egyéni diákolimpián

  Megyei bajnok: Fenyő Blanka, Kovács Veronika, Mede Marcell, Versegi Tamás, Baranyi Levente, Patai Péter

  Február 6-án Karancslapujtőn rendezték meg a megyei egyéni diákolimpiát a XX. Gordos Rezső emlékverseny keretében. Most először a középiskolások versenye is itt zajlott.  Az influenza járvány miatt a megszokottól valamivel kevesebb gyermek vett részt a megyei döntőn.

  A sakk-klubunk kötelékébe tartozó gyerekek remekül szerepeltek, többen is várakozás feletti teljesítménnyel rukkoltak ki. Fenyő Blanka, Kovács Veronika, Mede Marcell, Versegi Tamás, Baranyi Levente és Patai Péter megyei bajnok lett és továbbjutott az országos döntőbe. Kovács Rebeka, Vágvölgyi Ádám és Klenóczky Dániel ezüstérmes (utóbbi kettő értékszámosként szintén indulhat az országos versenyen), Balogh Bertold, Büki Marcell, Gyurcsák András és Gyetvai Izsák bronzérmes, utóbbi szintén mehet az országosra.
  Fenyő Blanka és Mede Marcell is százszázalékos teljesítménnyel nyerte a korcsoportját. Nagyon kellemes meglepetés volt a két elsős, Balogh Bertold és Bakos Milán szereplése. Utóbbi ráadásul 2010-es születésűként a mezőny egyik legfiatalabb tagja volt és ha az utolsó fordulóban nem Mede Marcellt kapja ellenfélként, akkor előrébb is végezhetett volna. Számukra jövőre már komoly célokat lehet kitűzni.

Lány 1. korcsoport:  1. Fenyő Blanka, 2. Kovács Rebeka,...
Lány 2. korcsoport:  ... 5. Tóth Eszter,...
Lány 2. korcsoport, értékszámos:  1. Kovács Veronika
Fiú 1. korcsoport:  1. Mede Marcell,... 3. Balogh Bertold,... 5. Szabó Marcell,..., 8. Szviták Márió, 9. Bakos Milán,... 23. Rusznyák Máté
Fiú 2. korcsoport:  ..., 3. Büki Marcell, ... 15. Deák Dominik
Fiú 2. korcsoport, értékszámos: ..., 2. Vágvölgyi Ádám
Fiú 3. korcsoport:  ... 3. Gyurcsák András, 4. Kasléder Dávid, 6. Tóth Bálint
Fiú 5. korcsoport: 1. Versegi Tamás,...
Fiú 6. korcsoport: 1. Baranyi Levente,...
Fiú 6. korcsoport, értékszámos: 1. Patai Péter, 2. Klenóczky Dániel, 3. Gyetvai Izsák
További fényképek a versenyről

  A csapatverseny március 4-én lesz Nógrádmegyerben, oda is érmes reményekkel mehetünk.