Lánycsapatunk és a Bolyai fiúcsapata ismét megyei bajnok

Az alsós fiúk ezüstérmesek

 Március 3-án Karancslapujtőn rendezték meg a megyei sakk csapat diákolimpiát.

Az egyesületünk kötelékében nevelkedő gyermekek a Gagarinból 4, a Bolyaíból egy csapattal voltak képviselve.
Az alsós lány csapat (Kovács Veronika, Kovács Rebeka, Fenyő Blanka, Tóth Eszter) esélyesként indult és ahhoz méltón szerepelve százszázalékos teljesítménnyel, azaz minden partit megnyerve megyei bajnok lett és részt vehet az áprilisi országos döntőben.
Az alsós fiúk egy kicsit túl is teljesítették a várakozást, hiszen az iskola első csapata ezüstérmes (Deák Dominik, Szabó Marcell, Balogh Bertold, Bakos Milán), a második csapat 4. lett (Szviták Márió, Rusznyák Máté, Büki Dávid, Béres Balázs). Mindkét csapat egyik felét 1-2. osztályosok alkották, így az eredmények egy későbbi szebb sikert is megalapozhatnak.

A felsős fiúknál a csapatunkat (Vágvölgyi Ádám, Gyurcsák András, Kasléder Dávid, Tóth Bálint) csak 5-6. osztályosok alkották, de így is a 4. helyet szerezték meg, sőt az utolsó fordulóban még a dobogós hely is meg lehetett volna.

A Bolyai fiúcsapatának csak a balassagyarmatiakkal kellett megküzdenie, mindkétszer 4-0-ra nyertek, így a Patai Péter, Klenóczky Dániel, Lőrik Gergő, Versegi Tamás összetételű csapat is megyei bajnok lett.

Az alsós lányoknak sok sikert az április 7-8-i országos döntőn való szerepléshez.

Képek a versenyről