XVI. Tarján Kupa

  Január 20-án rendeztük meg 16. alkalommal a Tarján Kupa rapidversenyt. A legutóbbi alkalommal ellentétben ezúttal nem a messzebbről érkezők voltak többségben, hiszen távol maradtak a szinte állandó résztvevőnek számító pásztóiak is. 
  A gyerekcsoportban így is szép létszámú mezőny gyűlt össze, mert a január 29-i diákolimpiára készülő saját növendékeink többsége jelen volt. Itt 15 induló lett.  A "külső segítség" hiányát a nyílt csoport sínylette meg, mert a családi különdíj reményében induló szülő és nagyszülő részvételével is egy 8 fős körmérkőzéses verseny jött össze. Az izgalmas versenyhez viszont ez is elég volt.

  Négy forduló után mindkét csoportban meglepetés nézett ki. A nyílt csoportban Patai Tamás, a gyerekeknél Kovács Rebeka vezette a mezőnyt 4-4 ponttal, azaz százszázalékos teljesítménnyel. A végére azonban mindketten "leeresztettek", s az esélyesebbnek tűnők vették át a vezetést. A gyerekeknél Mede Marcelltől csak Gyurcsák András és Kovács Veronika tudott egy-egy fél pontot elrabolni, s végül veretlenül nyerte a versenyt. Marci játékát látva egyre inkább komolyan kell őt venni, bár az összpontosítással még kicsit hadilábon áll. Veronikával együtt ők ketten a megalapozott játékukkal emelkedtek ki a mezőnyből. 
  Örömteli volt, hogy a mezőny felét lányok alkották, valamint az, hogy volt néhány gyermek, aki először indult a Tarján Kupán.

  A nyílt csoportban izgalmas lett a vége. Hárman, Szabó Ervin, Kovács Dániel és Patai Péter, körbeverték egymást, s azon kívül mindenki mást legyőztek. Körmérkőzésről lévén szó mind a Berger, mind a Bucholcz érték egyezett, még a sötéttel játszott partik száma is egyforma volt. Rövid megbeszélés után a sorsolás maradt, hogy eldöntse az abszolút holtversenyt.
  A gyerekcsoport győztesét, Mede Marcit kértük fel, hogy húzza ki a neveket. A szerencse Patai Péternek kedvezett, mögé Kovács Dániel, a 3. helyre Szabó Ervin került. A 4 forduló után még vezető Patai Tamás végül 4. lett. A legjobb szenior Szabó Ervin volt, viszont a legjobb nem díjas szenior díját Kormos József vihette haza.
A nyílt csoport legjobb ifjúsági versenyző címéért nem volt harc, itt Patai Péter volt a kategória egyetlen résztvevője.

  A családi különdíjat a Kurcsik Zoltán, Kovács Veronika páros nyerte a Bakos Krisztián, Bakos Milán kettőssel szemben.

Eredmények:

Gyerekcsoport:        Részletes táblázat
10 éven aluli lányok: 1. Kovács Rebeka, 2. Fenyő Blanka, 3. Nyerges Klaudia
14 éven aluli lányok: 1. Kovács Veronika, 2. Oravecz Kinga, 3. Tóth Eszter 4. Kovács Alina Liza
9 éven aluli fiúk: 1. Balogh Bertold, 2. Bakos Milán, 3. Prepelita Kevin
11 éven aluli fiúk: 1. Mede Marcell, 2. Oravecz Kristóf
14 éven aluli fiúk: 1. Gyurcsák András, 2. Nagy Márton Máté, 3. Tóth Bálint

Nyílt csoport:
1. Patai Péter, 2. Kovács Dániel, 3. Szabó Ervin 6-6 pont, 4. Patai Tamás 4 pont, 5. Kormos József 3 pont, 6. Juhász Attila 2 pont, 7. Kurcsik Zoltán, 8. Bakos Krisztián
Ezen belül:
  legjobb ifjúsági: Patai Péter
  legjobb nem díjas szenior: Kormos József
Családi különdíj: Kurcsik Zoltán, Kovács Veronika