I. Tarján Kupa - jól sikerült az első versenyünk

Minden várakozásunkat felülmúlva 35-en gyűltek össze a Közúti Igazgatóság tárgyalótermében március 1-én az I. Tarján Kupán. A nagyobb létszám főként a gyerekek részvételéből adódott, hiszen a gagarinosok és a nógrádmegyeriek is jelentős létszámmal képviseltették magukat, így a gyerekcsoport 25 fős lett. A felnőtt csoportban a pásztói csapat játékosainak köszönhettük, hogy egy 10 fős, erős mezőny jött össze. Sajnos egyesületünk felnőtt tagjaiból nem mindenki tartotta fontosnak ezt a versenyt, jómagam pedig versenybírónak kényszerültem. 

A gyerekcsoportban Klenóczky Dániel kiemelkedő teljesítményt nyújtva már az utolsó forduló előtt győztesnek mondhatta magát. A mezőny élén egyébként a gagarinosok végeztek, kivétel ez alól a lányok voltak, ahol a nógrádmegyeriek vitték el mindhárom érmet. A három fiú korcsoportban azonban "hazai" győzelem született. Dani a teljes verseny megnyerésével érthetően az U15 aranyérmét is elvitte, U12-ben Tankó Bálint, U9-ben Gyurcsák Andris harcos játékkal szerezte meg az 1. helyet. A verseny legfiatalabb résztvevője az óvodás Tóth Eszti volt, aki - már meg sem lepődünk rajta - most sem maradt győzelem nélkül.
A felnőttek mezőnyében a mindkét nógrádi csapat éljátékosának nevezhető Bohati Tamás esélyeshez méltóan rajt-cél győzelmet aratott, százszázalékos teljesítménnyel. A versenyeken ismét egyre jobban szereplő, talán második aranykorát kezdő pásztói csapatvezető, Tódor Sándor futott be másodiknak, míg egyesületünk fiatal erőssége, Kovács Dániel minimális különbséggel előzte meg a 3. helyen a rutinos Szarvas Sándort. A felnőtt csoportban is volt ifi kategória, itt a harcosan játszó Patai Péter kapta a díjat, megelőzve a tőle 4 évvel idősebb Lipcsei Ádámot.

A versenyt szeretnénk folytatni, valószínűleg egy tágasabb helyen, így lehet, hogy visszatérünk a Galcsik Étterembe. A folytatásról mindenkit értesíteni fogunk.
Az I. Tarján Kupa megrendezéséhez Dobos Csaba közreműködésével kaptunk termet, ezúton is köszönet érte.

Március 7-én háziverseny a Gagarinban, 9-én  Heves megyei CSB, 14-én pedig az egyéni diákolimpia vár ránk.

 Eredmények:

Lányok:  1. Apkó Krisztina, 2. Bangó Enikő, 3. Bartus Natália
U9 fiú:  1. Gyurcsák András, 2. Tóth Bálint, 3.Bíró Dániel
U12 fiú: 1. Tankó Bálint, 2. Dobos Zétény Lukács, 3. Cene Benedek
U15 fiú: 1. Klenóczky Dániel, 2. Gyetvai Izsák, 3. Bíró Máté

Felnőtt:  1. Bohati Tamás, 2. Tódor Sándor, 3. Kovács Dániel

Részletes eredménylista:
Felnőtt csoport

Gyerek csoport