Vereséggel kezdtük a bajnokságot, de gyorsan jött a javítás

  December 11-én megkezdődött a Heves megyei felnőtt csapatbajnokság új szezonja. A csapatok létszáma tovább csökkent, ezúttal már csak nyolc csapat részvételével zajlik a bajnokság. Az első játéknap Pétervásárán, a művelődési házban került megrendezésre.
  Első mérkőzésünket a gyöngyösiek nevében 3., de több NB-s sakkozóval megtűzdelt csapata ellen vívtuk. Az erős ellenfél ellenére sem voltunk esélytelenek, de néhány játszma nem a várakozásaink szerint végződött. Sajnos, csak egyetlen partit nyertünk, azt viszont kellemes meglepetésre a felnőttként is még újoncként bemutatkozó Kis Viktor szerezte egy eléggé határozottan vezetett játszmában. Négy játszmában sikerült döntetlent elérnünk, ebből hármat magasabb értékszámú ellenfél ellen, amelyekből ki kell emelnünk Lenkó Csaba akár még nyerő eséllyel is kecsegtető meccsét, amelyet az egykoron még tarjáni, és még mindig remekül sakkozó Lengyel László ellen ért el. Voltak nem várt, de nagy csatában elszenvedett vereségek, mint például Görcsi Gábor első táblán vívott küzdelme, vagy a rutinos Kormos József partija. A vége 7-3 lett a gyöngyösieknek.

  Lenkó Csaba: egy értékes döntetlen és egy látványos matt

Kis Viktor: bemutatkozás dupla győzelemmel

  Délután az egész csapat számára jött a vigasz. A szenvedő fél az Egri Vasas volt. Az alaphangot a csapatunkban most bemutatkozó vendégjátékos, Éberth Zoltán adta meg, akinek még negyedóra sem kellett ahhoz, hogy 14 lépésben mattra állítsa ellenfelét. A hatás nem maradt el, a remek napot kifogó Lenkó Csaba csupán időben maradt el ettől, de ő is látványosan adott mattot. S még volt folytatás, ellenfelünk több táblán is a végsőkig kitartott, így például Lengyel István, Patai Tamás és Kovács Veronika is mattolta ellenfelét. Utóbbinak volt a legnehezebb csatája, mert négy órás meccset kellett vívnia a teljes pont megszerzéséért. A legértékesebb pontot az első táblán Görcsi Gábor szerezte, aki kétélű állásban túlkombinálta az egri vidék egyik legjobbját, Pál Attilát, és ezzel visszavágott a tavalyi szezonban elszenvedett vereségéért. Kovács Dániel, Kormos József és Kis Attila Viktor is egyértelmű partiban vigasztalódott a szomorúbb délelőttöt követően, Kis Viktor pedig második győzelmét is megszerezte. Minden játszmát megnyertünk, az eredmény 10-0, s ezzel az első játéknapot a 3. helyen zártuk.

Salgótarjáni TSE - Kékesi SE III.  3 - 7
Győzelem: Kis Viktor
Döntetlen: Lenkó Csaba, Lengyel István, Patai Tamás, Lukács László

Salgótarjáni TSE - Egri Vasas SE  10 - 0
Győzelem: Görcsi Gábor, Éberth Zoltán, Kovács Dániel, Kovács Veronika, Lenkó Csaba, Lengyel István, Patai Tamás, Kormos József, Kis Viktor, Kis Attila Viktor

  A folytatás hosszú szünet után már újra Egerben, február 26-án az ellenfeleink az előző bajnokság 3. és 4 helyezettje, az Andornaktálya és az Pétervására lesznek.

 Táblázatok:
https://chess.hu/csapatbajnoksagok/?b=279
http://chess-results.com/tnr705724.aspx?lan=1