Kovács Veronika ezüstérmes az országos bajnokságon

Részvételi jogot szerzett az Európa- vagy a világbajnokságra

Június 19-25. között a Vas megyei Bükön rendezték meg az országos korcsoportos bajnokság döntőit.

Nógrád megyét egyedül egyesületünk tagja, Kovács Veronika képviselte, nem is akárhogyan! Többször ostromolta már a hivatalos országos bajnokság dobogóját, ahol a bajnoki címen kívül a világversenyeken való részvételi jog is a tét. Mivel nevezni csak speciális feltételek teljesítésével lehetett, így Veronika korcsoportjában, az U16 lányoknál mindössze öt fős lett a csoport. Értékszámban azonban mindegyikőjük magasabban jegyzett volt a verseny előtt, mint a bátonyi lány. Körmérkőzést játszottak két egymást követő körben, így 8 partit kellett sikerrel megvívnia 2x90 perc + 30 mp.játékidővel.

Remekül kezdett, kitűnő játékkal elért két győzelem majd egy döntetlen, és esélyek ide vagy oda, de ott volt az élen. Majd az  ötödik fordulóban egy balul sikerült partiban vereség a későbbi bajnok ellen. Így 50 % felett, a dobogón fordult a második körre, amelyet nagyon stabil játékkal, veretlenül hozott úgy, hogy az utolsó fordulóban megszerezte a bajnok ellen azt a fél pontot, amely biztosította neki a 2. helyezést.

Gratulálunk a kiváló eredményhez. Hosszú szünet után van a megyénknek ismét olyan versenyzője, aki jogot szerzett világversenyen való részvételre.

 Részletek a chess-results.com oldalon.