Súlyos vereség után bravúros győzelem

  Január 21-én került sor Egerben a Heves megyei felnőtt csapatbajnokság 7-8. fordulójára. Két nehéz ellenfél várt ránk, ráadásul csapatunkból többen is hiányoztak.
Délelőtt a bajnokságot vezető és azt egy NB2-es erősségű csapattal végigjátszó Kékesi SE II, délután a házigazda Egri Bolyki Bástya SE II ellen kellett küzdeni.

 Sajnos az első mérkőzésen a papírforma érvényesült, túlzott arányban is. Több táblán is jóval nagyobb értékszámú és tapasztalatú sakkozóval kellett csapattagjainknak farkasszemet néznie, amin ezúttal a szerencse sem segített és így történelmi vereség lett a vége: 8,5 - 1,5, ilyen mértékben fennállása óta még soha nem kapott ki a Salgótarjáni TSE.

  Aztán jött egy kis kárpótlás az egriek ellen. Csupán egyetlen partit vesztettünk, azt is kétes körülmények között. Csapatunk nagy öregje, Gallai János egy véletlen szabálytalan lépés következtében maradt alul. Az első két táblát megtartottuk Görcsi Gábor és Kovács Dániel révén. A negyedik táblán Lenkó Csaba tananyag szintű játszmavezetéssel szerezte meg a teljes pontot. Szintén nyert Klenóczky Sándor és az idén is a legjobb pontszerzőnknek bizonyuló Kormos József. Ifjúsági játékosunk, Darvas József pedig visszavágott ellenfelének a Tarján Kupán elszenvedett vereségért.

  Salgótarjáni TSE - Kékesi SE II  1,5 - 8,5
Döntetlen: Görcsi Gábor, Lenkó Csaba, Kormos József

  Salgótarjáni TSE - Egri Bolyki Bástya SE II
Nyert: Lenkó Csaba, Klenóczky Sándor, Kormos József, Darvas József 
Döntetlen: Görcsi Gábor, Kovács Dániel, Lengyel István, Kis Viktor, Kis Attila Viktor

Részletes táblázatok