Tavaszzáró háziverseny

  Május 29-én rendeztük a Gagarin Iskolában a tanév utolsó háziversenyét, amely hagyományosan az iskolai bajnokság is. 

Különböző okokból többen is hiányoztak, de így is két csoportban összesen 24-en mérkőztek meg a sok-sok éremért, oklevélért és csokiért. A tanév vége felé már nem meglepő, kicsit zajos hangulatban folyt a verseny, amelynek színvonalát emelte, hogy a tavalyi országos 7. helyezett csapatból hárman is visszalátogattak volt iskolájukba a versenyzés kedvéért. Emellett volt egy külsős tagunk is Mede Marcell személyében, aki a kisebbek csoportjában "udvarias" vendéglátókra talált. Övé volt a nap egyetlen százszázalékos teljesítménye, bár a nagyok csoportjában Klenóczky Daninak is megvolt erre az esélye, de az utolsó fordulóban már döntetlenre adta a számára tét nélküli partit. Ki kell emelnünk, hogy 8 kislány is részt vett a versenyen, ami a teljes mezőny egyharmada, ez alighanem egyéni rekordunk a mindig nagy fiútöbbséggel zajló versenyeinken.

 Részletes eredmények:   (az első helyezettek iskolai bajnokok)

1. oszt. leány: 1. Kovács Veronika, 2. Tóth Eszter, 3. Fenyő Blanka, 4. Kovács Rebeka
2. oszt. leány: 1. Porok Linda, 2. Vojtkovszky Hedvig
3. oszt. leány: 1. Lőrik Tímea, 2. Tóth-Kovács Lilla
1. oszt. fiú: 1. Deák Dominik, 2. Kovács Bendegúz, 3. Czimer Dávid, 4. Friesz Edvin
1. oszt. fiú "vendég": 1. Mede Marcell
2. oszt. fiú: 1. Vágvölgyi Ádám
3. oszt. fiú: 1. Bíró Dániel, 2. Kasléder Dávid, 3. Tóth Bálint, 4. Siba Dániel, 5. Bagyal Márk
4. oszt. fiú: 1. Kazinczy Levente
5-8. oszt. fiú: 1. Versegi Tamás
volt gagarinosok ("senior"): 1. Klenóczky Dániel, 2. Gyetvai Izsák, 3. Baranyi Levente

 Eredménytáblázatok:
    kicsik
    nagyok

 

Klenóczky Dani és a Kovács testvérek sikere

 Május 23-án Balassagyarmaton rendezték az V. Gál Gábor emlékversenyt, ahol csapatunkat többen is képviselték. Díjazottak lettek a Kovács testvérek: Zsolt a 6., Dani a 8. helyen végzett a közel 40 fős, mestereket is felvonultató mezőnyben. Kellemes meglepetés volt Klenóczky Dani szereplése, aki rangsorolva csak a mezőny második felében volt, de a végén a 9. helyen végzett úgy, hogy az utolsó fordulóban a végső győztes, szintén tarjáni Istvanovszki Martin ellen játszott döntetlent az 1. táblán. Patai Péter 50 százalékos szerepléssel a 19. helyre futott be.

Május utolsó hétvégéjén rendezték Egerben az Agria Park Sakkfesztivált. A FIDE értékszámosok számára lezajlott rendezvényen Kovács Dani is jelen volt és 7/4,5 ponttal veretlenül a 7. helyen végzett. Élő-pontjait 30-cal gyarapította, ami rá is fért már Danira. A nógrádmegyeri Görcsi Gábor a 3. helyet szerezte meg.

  Az egyéni szereplésekhez gratulálunk a csapat nevében!