Bíró Máté és Bohati Tamás megállíthatatlan volt a VII. Tarján Kupán

  A gyerekcsoportban 17-en, a felnőtteknél 15-en, azaz összesen 32-en gyűltek össze május 9-én a Sportcsarnok tanácstermében megrendezett VII. Tarján Kupán.

A felnőtteknél ismét rangot adott a versenynek, hogy Mede István és Frink Ferenc révén két mester, valamint a már többszörös győztes Bohati Tamás is indult.

Utóbbi most is igazolta, hogy tudása már a mesterekével vetekszik, a rapid verseny pedig kifejezetten az erőssége. Ellenfeleinek mindössze egyetlen döntetlent (Frink Ferenc ellen) engedélyezve rajt-cél győzelmet aratott az esélyesként induló, de az éjszakai műszak után fáradtan asztalhoz ülő Mede István előtt.

A mezőnyben több ifjúsági is indult, akik ezúttal zömében tartalmas partikat tudtak játszani a rutinos ellenfelek ellen is, ami igaz volt a legfiatalabbra, a 14 éves Lőrik Gergőre is. A várakozásnak megfelelően az ifik közül ezúttal is Görcsi Gábor tudta a legtöbb pontot összegyűjteni.

 1. Bohati Tamás 6,5  2. Mede István 5,5  3. Frink Ferenc 5 pont.

Ifjúságiak:
 1. Görcsi Gábor, 2. Patai Péter, 3. Klenóczky Dániel, 4. Lőrik Gergő

 A nyílt csoport teljes végeredménye.

  

A képen elől (balról) a győztes, Bohati Tamás.

   

  A gyerekek mezőnyében Bíró Máté egyedüli favoritként indult, s bár a verseny végén botlott egyet Dobos Zétény ellen, így is magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt. Reméljük, hogy Máté legközelebb már nem a kicsiket szomorítja, hanem saját fejlődése érdekében inkább a felnőtteket igyekszik majd felbosszantani.
  Többek játéka volt kellemes meglepetés a versenyen. Így például a most először induló Versegi Tamás, aki a teljes mezőnyben a 2. helyen végzett. Tamásra szép jövő várhat, dinamikusan fejlődik, a versenyzésre viszont több időt kell rászánnia. Szintén látszik a fejlődés a Tóth Pali bácsi által tanítgatott Ágasvári Gáspár Benedeken, aki egyre stabilabb játékot nyújt. Közel fél évnyi kihagyás után ismét itt volt az elsős Mede Marcell, aki oroszlánkörmeit igencsak belevájta a nagyobbakba is, a tőle 6 évvel idősebb, egyéniben és csapatban is megyebajnok Lőrik Kitti elleni győzelme volt a nap meglepetése. A verseny üde színfoltja volt az 5 pici lány, akik nagy eredményeket érhetnek még el, ha elég kitartóak lesznek az oktatásra és versenyre járás terén is.

Korcsoportonkénti eredmények:

U8 leány: 1. Kovács Veronika, 2. Tóth Eszter, 3. Kovács Rebeka, 4. Fenyő Blanka
U14 leány: 1. Lőrik Kitti, 2. Porok Linda
U9 fiú: 1. Mede Marcell, 2. Vágvölgyi Ádám, 3. Kovács Bendegúz
U12 fiú: 1. Dobos Zétény, 2. Ágasvári Gáspár Benedek, 3. Bíró Dániel, 4. Kazinczy Levente, 5. Kasléder Dávid, 6. Tóth Bálint
U15 fiú: 1. Bíró Máté, 2. Versegi Tamás

 A gyerekcsoport teljes végeredménye.

 

 Elől Lőrik Kitti és Ágasvári Gáspár Benedek, mellettük a két elsős: Kovács Bendegúz és Mede Marcell (jobbról).

 

  Az utolsó fordulóban Dobos Zétény (balról) legyőzte az addigra már biztos győztes Bíró Mátét (félig hátulról).