Mede István és Tóth Máté nyert a X. Tarján Kupán

  Január 16-án elérkeztünk a Tarján Kupa rapidverseny sorozatunk 10. versenyéhez, amelyre ezúttal is a Sportcsarnok Tanácstermében került sor.

  Mindkét csoportban nagyobb létszám jött össze, mint az őszi versenyünkön, köszönhetően a pásztói légió érkezésének is. A gyerekcsoport 20 fős lett, a felnőtt csoport pedig 12, úgy, hogy itt is 5 ifjúsági résztvevőnk volt. Voltak új arcok is, a gyerekcsoportban már Fülekről is volt egy induló, voltak azonban olyan hiányzók is, akik korábban már többször részt vettek versenyünkön. Legközelebb már őket is visszavárjuk!

A nyílt csoportban egyesületünk első táblása, Mede István FIDE-mester toronymagas esélyesként indult, s ennek megfelelően be is futott győztesként. Egyedül a most először induló Lenkó Csaba tudott elcsenni tőle egy fél pontot. A mezőnyben több fiatal is indult, köztük a még csak 13. évében járó pásztói Vas Vince is, aki cseppet sem megszeppenve gyűjtötte az idősebbek skalpjait. Játékával a többi fiatal sem vallott szégyent. A csoport ifjúsági különdíját Patai Péter nyerte, mindössze jobb Bucholcz értékkel megelőzve Vas Vincét.

Nyílt csoport: 1. Mede István, 2. Vajda Albert, 3. Kovács Dániel, 4. Patai Péter, 5. Vas Vince, 6. Tódor Sándor, 7. Lenkó Csaba, 8. Várkonyi Péter, 9. Klenóczky Dániel, 10. Szegő Krisztián, 11. Lőrik Gergő, 12. Kelemen Áron
  Ezen belül az U18 kategóriában: 1. Patai Péter, 2. Vas Vince, 3. Klenóczky Dániel, 4. Lőrik Gergő, 12. Kelemen Áron.

 Nyílt csoport táblázata 

Tódor Sándor próbálná megállítani Mede Istvánt

A gyerekcsoport kétesélyesként indult Lőrik Gergő és Tóth Máté között, de váratlan vetélytársuk lett a Fülekről érkező, mindössze 9 éves Kapicakova Lucia személyében. Hármuk közötti körbeverés után jobb Bucholcz értékkel a pásztói Tóth Máté nyerte a csoportot, két leány vetélytársának pedig a kategória győzelem jutott. Feltűnt a versenyen egy új tehetség is, a legkisebb fiúk kategóriáját az először induló Valkár Zétény nyerte. 

Gyermek csoport:
  U9 leány: 1. Kapicakova Lucia, 2. Mender Laura, 3. Kovács Veronika, 4. Tóth Eszter, 5. Kovács Rebeka
  U9 fiú: 1. Valkár Zétény, 2. Mede Marcell, 3. Kovács Bendegúz, 4. Balogh Bertold
  U14 leány: 1. Lőrik Kitti, 2. Oláh Dorka, 3. Kresák Flóra, 4. Porok Linda
  U14 fiú: 1. Tóth Máté, 2. Racskó Máté, 3. Vágvölgyi Ádám, 4. Büki Marcell, 5. Gyurcsák András, 6. Tóth Bálint, 7. Géczi Dominik.

 Gyermek csoport táblázata

A csoport győztese, Tóth Máté Lőrik Kittivel vív az első táblán.

További fényképek a versenyről itt.