A két nógrádi csapat meccsével folytatódott a csapatbajnokság

  December 9-én Egerben került sor a Heves megyei csapatbajnokság 3-4. fordulójára.
Délelőtt a még létező két nógrádi csapat mérkőzött meg egymással. A megyei sakk helyzetét jól tükrözte a két csapat összeállítási gondja. A pásztói csapatból az évek óta tartó utánpótlás nevelés ellenére elfogytak a gyerekek, de felnőtt fronton sem sikerült teljes csapattal kiállniuk. Nekünk sincs semmi okunk a magabiztosságra, mert nem sokon múlt, hogy hiányos legyen a csapat, alig sikerült tíz embert összeszedni, aki képviselni akarta egyesületünket.

Bár voltak gyors döntetlenek is, zömében küzdelmes partik zajlottak. A két kislány, Kovács Veronika és Fenyő Blanka is nagyot harcolt, sajnos a pontszerzés ezúttal az ő részükről elmaradt. Blankának esélye lett volna mattolni is az ellenfelét, de a lehetőség kimaradt. A 12 éves Vágvölgyi Ádám felnőtt vetélytárs ellen hozta a döntetlent. Bíró Máté döntetlen színezetű, vagy talán még kicsit hátrányosabbnak is tűnő bástyavégjátékot bonyolított le nyerhető gyalogvégjátékra és az utóbbi időben kevesebbet látott régi önmagát idézve hozta is a teljes pontot. Szabó Ervin ugyanakkor egy tartható vezérvégjátékot bukott el egyetlen rossz lépéssel. Kovács Dániel megnyitási problémái után szenvedve hozta a fél pontot. 
Az első táblán Görcsi Gábor FIDE-mester a délelőtt - számunkra - legszebb partijában lépésről lépésre került előnybe az idei megyei egyéni bajnok Lengyel László ellen, leszorította ellenfele tisztjeit, s a béklyóból nem volt menekvés rutinos ellenlábasának.
A vége 5-5 lett, de nem az a barátságos fajta. A partik alapján talán közelebb álltunk a győzelemhez, de a jó állásokat nem pontozzák ebben a sportágban.

Délutáni meccsünk nehéznek ígérkezett az Egri SRSK ellen, s nem csalódtunk. Ellenfelünk minden táblán magasabb értékszámú játékossal rendelkezett, néhány táblán több százas különbség is volt. Ehhez képest a kiharcolt négy döntetlennel nem szabad elégedetlennek lennünk, s jutott azért öröm is, mert a délelőtt hibázó Szabó Ervin sötét színnel egy éles állásból jött ki minőségelőnnyel Vajda Albert ellen (aki szintén nem a Pásztóban játszik!?), és a rutinját kihasználva meg is szerezte délutáni egyetlen győzelmünket.  Az utolsó négy táblán az ifistáinknak ezúttal még túl nagynak bizonyult a feladat. Az első táblán viszont Görcsi Gábornak még nyerési esélyei is voltak a szintén magasabb Élő-pontszámú Jacsó Ádám ellen, de kölcsönös időzavarban megelégedett a döntetlennel. Kikaptunk 7-3-ra, de a csapatok pillanatnyi játékerejét nézve, ne szomorkodjunk ezen.

Folytatás január 20-án, akkor a Pétervására és az Egri Vasas lesz az ellenfelünk. A tíz csapatból jelenleg a 8. helyen állunk, de van lehetőség az előre lépésre.

Salgótarjáni TSE - Pásztói SE 5 - 5
Nyert: Görcsi Gábor, Patai József (ell. nélk.), Bíró Máté
Döntetlen: Kovács Dániel, Lenkó Csaba, Kutas Balázs, Vágvölgyi Ádám

Salgótarjáni TSE - Egri SRSK 3 - 7
Nyert: Szabó Ervin
Döntetlen: Görcsi Gábor, Lenkó Csaba, Kutas Balázs, Patai József

 Részletes táblázatok