KOVÁCS REBEKA ORSZÁGOS BAJNOK!

Fenyő Blanka 7., Kovács Veronika értékszámos 16., Versegi Tamás 12., Bakos Milán 17., Balogh Bertold 24.

  Április 6-7-én Miskolcon, az országos egyéni sakk diákolimpián Kovács Rebeka aranyérmes, azaz országos bajnok lett a lány 2. korcsoport amatőr kategóriájában. Ugyanitt Fenyő Blanka a hetedik helyet szerezte meg. Rebeka csupán a 2. fordulóban szenvedett vereséget, azt követően minden partiját megnyerte, így 9/8-cal utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Legnagyobb vetélytársát a 7. fordulóban győzte le és vette át tőle a vezetést. Az országos csapatdöntőn tábladíjat érő százszázalékos teljesítményével együtt 17/16 a teljesítménye a két országos döntőn!
  Blanka remekül kezdett, hiszen az első 3-ból 2,5 ponttal állt. Sajnos, utána jött egy megtorpanás, de a verseny végén jó hajrázott és megismételve 2 évvel ezelőtti teljesítményét a 7. helyet elérve szintén díjazott lett.

Az aranyérmes Kovács Rebeka Zsófia (balra) és a 7. helyezett Fenyő Blanka

Kovács Veronika, akire a legnehezebb feladat várt

   A legnehezebb feladat a versenyzői, értékszámos kategóriában lány 3. korcsoportban induló Kovács Veronikára várt, ahol az amatőr kategóriánál jóval erősebb mezőnyben 22-ből a 16. lett. Veronika idén váltott korcsoportot, így az egy évvel idősebbek között kellett megküzdenie minden fél pontért. 9/4-gyel, azaz fél pont híján 50 százalékkal zárta a versenyt, ami várakozáson felüli. Sajnos a rosszabb Bucholcz-érték miatt ez a 16. helyhez lett elég, de így is hat megyei bajnokot utasított maga mögé. A mezőny annyira szoros volt, hogy a 7. helyezettnek fél ponttal lett csak ennél több. A 2007-es születésűek közül csak négyen előzték őt meg.
  Versegi Tamás a fiú 6. korcsoportban kiegyensúlyozott versenyzéssel a 12. helyet érte el.
A fiú 1. korcsoportban Bakos Milán 27 résztvevőből a 17. helyen, a középmezőnyben végzett, Fiú 2. korcsoportban Balogh Bertold 30-ból a 24. lett. Utóbbi szintén az egy évvel idősebbek között harcolt, így mindkettejük teljesítményét dicsérni kell.
  Volt még egy kiemelkedő nógrádi eredmény. Az értékszámos fiú 6. korcsoportban a korábban egy évig az NB2-es csapatunkban szereplő mátraszőlősi Huszár Márk nagyon nívós mezőnyben 5 ponttal a 7. helyen végzett.

  Bakos Milán a középmezőnyben végzett

Balogh Bertold az egy évvel idősebbek között állt helyt.

Mindannyiuk szereplése várakozáson felüli, gratulálunk a szerepléshez!
Sakk-klubunk 11 éves történetében Rebeka az első, aki az országos egyéni döntőben dobogón tudott végezni. Ráadásul annak a tetején!

Részletes táblázatok: