Kovács Veronika 6. az országos korcsoportos bajnokságon

  Június 21-28. között Balatonlellén rendezték meg az országos korcsoportos bajnokságot. Ez a hivatalos magyar bajnokság, a játékidő 2x90 perc + fél perc lépésenként. A korcsoportonkénti első kettő az Európa Bajnokságon képviselheti hazánkat.
  Egyesületünk először volt képviselve ezen a bajnokságon, korábbi ifistáink nem vállalkoztak a nagy megmérettetésre. Most a három lány csapattagunk, Fenyő Blanka Panna, Kovács Rebeka Zsófia és Kovács Veronika indult el a versenyen a 12 éven aluli lányok kategóriájában.
  Közülük ezúttal Kovács Veronika szerepelt a legjobban, aki a 6. helyen végzett, a 7 fordulóban szerzett 4 pontjával. Eredménye még inkább dicséretre méltó, ha az ellenfeleit nézzük, hiszen a rajtlistán az első öt helyre rangsoroltból néggyel is megmérkőzött, a Bucholcz-értéke a 2. legmagasabb lett a mezőnyben. A helyezés könnyen lehetett volna még jobb, ha nincs olyan pechje, hogy az utolsó fordulóban kellett az első táblán mérkőznie a versenyt százszázalékos teljesítménnyel nyerő, korábbi EB ezüstérmes Márkus Mollival. Az eredmény így is kiemelkedő, hiszen először vett részt ezen a vetélkedésen és a fejlődés volt a fő célkitűzés.

Kovács Veronika országos 6. lett

 Kovács Rebeka és Fenyő Blanka sem vallott szégyent első versenyükön

  Fenyő Blanka és Kovács Rebeka számára főként a tapasztalatszerzés volt a cél, hiszen először indultak hosszú játszmás (nem rapid) versenyen. Ez alapján a megszerzett 2,5 - 2,5 pont nem rossz teljesítmény, ráadásul ők még az egy évvel idősebbek ellen voltak, hiszen még jövőre is ebben a korcsoportban indulhatnak. Helyezésben sajnos ez Rebekának csak a 17., Blankának a 18. helyhez volt elegendő (fél Bucholcz pont döntött közöttük), de nem szabad első ilyen versenyükön ezt lényegesnek tekinteni.

  Gratulálunk a lányoknak a helytálláshoz és köszönjük nekik, hogy képviselték egyesületünket az országos bajnokságon! Köszönet a szülőknek is a kitartó támogatásért, amit a lányoknak nyújtanak!

 Részletes táblázatok