A gagarinos lányok és a bolyais fiúk is a 21. helyen végeztek az országos csapat diákolimpián

  Március 31-április 2. között rendezték meg Szombathelyen az országos csapat diákolimpiát.  Salgótarjánt két csapat képviselte. Az alsós lányoknál a gagarinosok, a középiskolás fiúknál a Bolyai csapata vívta ki az indulás jogát és vállalta az utazás és a verseny fáradalmait és költségeit.
  A fiúk az értékszámok alapján a 18. helyre voltak rangsorolva, a lányok pedig először vettek részt az országos versengésben, így mindkét csapatnál a helytállás volt az alapvető célkitűzés. Ehhez képest az első játéknap jól is sikerült, hiszen a lányok a 15 lehetséges pontból 7-et szereztek, amivel megkapaszkodtak a középmezőnyben, míg a fiúk kifejezetten jól álltak, a 20-ból megszerzett 11 ponttal a 11. helyen, mindössze másfél pontra a 3. helytől várták a vasárnapi folytatást.

A fiúk vasárnapi szereplése sajnos nagyon rosszul sikerült, hiszen három vereséggel 10 helyet zuhantak vissza, így a 26 csapatos mezőny alsó harmadában végeztek. A kislányok jó helyezésére egészen az utolsó fordulóig volt esély, akkor még 50 százalékos teljesítménnyel álltak a mezőny közepén. A végén elszenvedett kiütéses vereséggel viszont ők is lejjebb csúsztak és a 21. helyen zártak a 27 induló között.

   Egyénileg nézve a lányoknál Kovács Rebeka Zsófia nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, ő volt a csapat legjobb pontszerzője. Kovács Veronikának még önbizalmat kell gyűjtenie. Az első táblán szerepelve is többször túljátszotta ellenfelét, de bátortalansága miatt a tudása még nem tudott érvényesülni. Fenyő Blanka és Tóth Eszter szépen helytállt, nyugodtabb játékkal fognak tudni még jobb eredményeket elérni.  Egyénileg lebontva: Kovács Veronika 6/1,5, Fenyő Blanka 6/2, Kovács Rebeka 6/4, Tóth Eszter 6/3. Jövőre még mindannyian ebben a korcsoportban szerepelhetnek. Addig a tudás és a rutin gyarapítása kell, hogy legyen a cél és egy sokkal szebb szereplés is elérhetővé válhat a kislányok számára.

A lányoknál Kovács Rebeka Zsófia volt a legjobb pontszerzőnk

A Bolyai első tábláján Patai Péter kiemelkedő teljesítményt nyújtott

  A fiúknál az első táblán Patai Péter kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt ki. Végig nagy elánnal, a tőle korábban megszokott, de mostanában ritkábban látott nagy összpontosítással játszott. Egyetlen vereségét is olyan partiban szenvedte el, ahol ő tért ki kétszer is a döntetlen elől. 2200 feletti értékszámú ellenfél ellen is tudott pontot szerezni, s az összesen megszerzett 8/5,5 pontjával mesterek társaságában végzett az első táblások élmezőnyében. A 2. táblán Klenóczky Dániel ezúttal nem tudta hozni a tőle várt pontokat, vasárnapra talán el is fáradt a 3. táblás Lőrik Gergővel együtt. Gergő egyébként az egy éves kihagyást figyelembe véve az első napon még meglepően jól teljesített. A csapatunkból Versegi Tamás rendelkezett a legkisebb versenyrutinnal, de ennek ellenére nyugodt játékot nyújtott és az elvárható pontokat is hozta. Egyénileg: Patai Péter 8/5,5, Klenóczky Dániel 8/2, Lőrik Gergő 8/2,5, Versegi Tamás 8/3,5. A fiúknak is lesz lehetőségük még jövőre is nekifutni, hiszen egyikőjük sem végzős, így a csapat együtt is maradhat.

Részletes eredmények:
   Alsós lányok
   Középiskolás fiúk

  A tavaszi szünet első két napján Miskolcon rendezik az egyéni diákolimpiát, ahol a két csapatból többen ott is érdekeltek. Kívánunk nekik minél jobb szereplést!