Fenyő Blanka 7. lett, többen szépen helytálltak az országos egyéni diákolimpián

  A tavaszi szünet első két napján, április 13-14-én rendezték meg Miskolcon az országos egyéni diákolimpiát, mind az értékszámos versenysakkozók, mind az ún. "amatőr" kategóriában. Sakk-klubunkat többen is képviselték mindkét kategóriában a 9 fordulós, 2x20perc+3 mp-es bónuszidővel rendezett viadalon.
 

Fenyő Blanka országos 7. helyezett

Mede Marcell országos 12. lett

  Az amatőr lány I. korcsoportban Fenyő Blanka két győzelemmel remekül kezdett, majd némi megtorpanás után éppen akkor kapcsolt rá, amikor az ilyen versenyeken a leginkább kell. A második játéknapon mindhárom partiját megnyerte, ezzel 5,5 ponttal a nagyszerű 7. helyet sikerült megszereznie. Sakk-klubunk közel kilenc éves fennállása óta még senki nem végzett közülünk ilyen előkelő helyen az egyéni diákolimpián!  Részletek
  Az amatőr fiú I. kategóriában mesterünk kisfia, Mede Marcell képviselte Nógrád megyét. Változó sikerrel vette az akadályokat, végül 50 százalékos teljesítménnyel a 26 résztvevő között a 12. helyet sikerült elcsípnie, ami szintén dicséretes szereplés.  Részletek
  Az amatőr fiú V. korcsoportban a minimális versenyrutinnal induló Versegi Tamás a végére el is fáradt és végül 2,5 ponttal a 20. helyen végzett.
  Az amatőr fiú VI. korcsoportban korábbi csapattagunk, Baranyi Levente az egész versenyt végigizgulva 3,5 ponttal a 14. lett a 17 induló között.

a legnagyobbak között Patai Péter 15., Gyetvai Izsák 21. lett a legerősebb mezőnyben

Az értékszámos korcsoportokban az Élő-pontok alapján már következtetni lehetett arra, hogy kinek milyen helyezésre lehetett reális esélye, bár rapidversenyen ez gyakran nem mérvadó, ezúttal nagy csodák nem történtek.
  A lány II. korcsoportban Kovács Veronika 15-ként volt rangsorolva és a számára még nagyon nehéz mezőnyben a 16. helyre tudott befutni.
  A fiú II. korcsoportban Vágvölgyi Ádámnak az egyik legnagyobb, 34 fős mezőnyben kellett helytállnia. Sajnos Ádámból ezúttal hiányzott a türelem, leckét kapott abból, hogy ezen a szinten kapkodva már nem lehet eredményt elérni. Bár a 33. helyezése kicsit csalódás, vegyük figyelembe, hogy Veronikával egyetemben ő is először vett részt az országos egyéni megmérettetésen. Mindkettejüket ismerve kijelenthetjük, hogy lesz ez még sokkal jobb is.
  A fiú VI. korcsoportban Patai Péter és Gyetvai Izsák is a mezőny második felébe volt rangsorolva az aktuális értékszámok alapján. Ehhez képest mindketten kifejezetten jól szerepeltek, Péternek az utolsó forduló előtt még az első 10-be is volt esélye beférni a két nemzetközi mestert is felvonultató 30 fős mezőnyben. Végül Izsák a 21., Péter a 15. helyen fejezte be a versenyt. Részletek

  Gratulálunk mindannyiuknak ahhoz, hogy eljutottak az országos versenyre és azt végigküzdve képviselték sakk-klubunkat, iskolájukat és megyénket is.