Felsős fiúcsapatunk ötödször is aranyérmes

A Táncsics Szakközépiskola nyerte a középiskolások versenyét, 2. a Bolyai
 
Március 7-én rendezték Nógrádmegyerben az általános iskolák megyei sakk csapat diákolimpiáját.

Felsős fiúcsapatunk, folytatva a hagyományokat, megyei bajnok lett, immár ötödször egymás után. Ráadásul úgy, hogy a tavalyi bajnokcsapatból hírmondónak maradó Bíró Máté Angliába utazott, így Lőrik Kittivel kellett kipótolnunk a csapatot. Kitti mellett Lőrik Gergő, Miskolczi Nemere és Dobos Zétény alkotta az aranyérmes társaságot. A hét ellenfélből hatot 4-0-ra győztünk le. A legnehezebb ellenfél a Pásztó volt, amely ellen vesztettünk is 2,5-1,5 arányban, ők azonban mások ellen hullajtottak el pontokat, így végül a gagarinos csapat futott be az 1. helyre. Külön elismerésünk és köszönetünk Nemerének, aki édesapja elvesztése után nem sokkal is példásan képviselte iskoláját. S emeljük ki Lőrik Kitti teljesítményét, aki a múlt heti egyéniben elért százszázalékos teljesítmény után ma, a fiúk között sem vesztett pontot.  

  Az alsós fiúknál sajnos két tavalyi ezüstérmes negyedikes is lemondta a részvételt, ami miatt esélyeink jelentősen megcsappantak. Így is kiállítottunk két csapatot, a másodikat Lőrik Tímeával kiegészítve. Végül a Bíró Dániel, Gyurcsák András, Kasléder Dávid, Kazinczy Levente alkotta csapat holtversenyben végzett a 3-4. helyen a gyarmatiakkal, de a Berger-Sonneborn számítás alapján nekünk a 4. hely jutott. A Tóth Bálint, Balogh Bálint, Vágvölgyi Ádám, Lőrik Tímea összetételű másik csapatunk az 5. helyen végzett a 8 csapatos mezőnyben. A legfiatalabb fiú résztvevőnk, a 2. osztályos Vágvölgyi Ádám 7-ből 5 pontot szerzett.

  Az aranyérmesek: Lőrik Gergő, Dobos Zétény, Miskolczi Nemere, Lőrik Kitti

   Lőrik Timi kiemelésével 3 első osztályos lányka maradt az alsós lánycsapatunkban.   A 11 csapatból a Tóth Eszter, Kovács Veronika, Kovács Rebeka trió volt messze a legfiatalabb, s remek helytállással a 6. helyre futottak be. Ha együtt maradnak, akkor róluk hallunk még sokkal szebbeket is! 
  Reméljük, minden kicsi erőt merít a mai helytállásból. A sakk tanulásával, a sakkal való foglalkozással és versenyeken történő minél több részvétellel az elkövetkező 1 évben sokat lehet előrelépni, ami megmutatkozhat már a jövő évi diákolimpián is.
  Felsős fiúcsapatunk április 17-19. között az országos diákolimpián képviselheti a Gagarin Iskolát.

  1 nappal előtte, március 6-án volt a középiskolások megyei csapat diákolimpiája Pásztón. Két csapatban is szerepeltek egyesületünk tagjai. Végül a Gyetvai Izsákot és Baranyi Leventét (no meg az országos bajnok Tarjáni Dominikot) felvonultató Táncsics Mihály Szakközépiskola csapata nyert a Bolyai János Gimnázium előtt, amelyet Klenóczky Dániel és Patai Péter mellett sakk-klubunk két korábbi tagja, Hamid Ahmed és Somoskői Soma alkotott. Kettejük rangadója 2-2-vel végződött, a többiek ellen viszont a közgések voltak eredményesebbek, így ők mehetnek az országos versenyre.