Lőrik Kitti és Lőrik Gergő megyei bajnok

Dobos Zétény 2., Sütő Rebeka , Bíró Máté  és Mede Marcell 3. lett

  Február 27-én Karancslapujtőn rendezték a megyei egyéni diákolimpiát, több. mint 200 gyerek részvételével.
  A felsősöknél Lőrik Gergő a fiú IV., Lőrik Kitti a lány III. korcsoportban megyei bajnok lett. Kitti különdíjat is kapott, mivel százszázalékos teljesítménnyel nyert.
Ugyanebben a korcsoportban Sütő Rebeka bronzérmes.
  Fiú III. korcsoportban Dobos Zétény második lett.
Az értékszámos (versenysakkozó) fiú IV. korcsoporban Bíró Máté bronzérmes, ezzel a Lőrik testvérek mellett ő is indulhat az országos döntőben április elején.
A dobogósokon kívül még Versegi Tamás fiú IV. korcsoportban elért 4., és Tóth Eszter Petra lány I. korcsoportban szerzett 7. helye érdemel dícséretet.
  De az eredményeink felemásra sikerültek. Az alsósoknál a gagarinosok egyetlen korcsoportban sem szereztek okleveles (1-6.) helyezést. Csupán mesterünk kisfia, a Bátonyterenyén tanuló, de néha a sakk-klubunkat is látogató Mede Marcell ért el 3. helyezést a fiú I. korcsoportban. Ugyanitt az elsős Kovács Bendegúz 11. helye biztatónak tűnik a jövő évre. A dobogóesélyesnek tartott Vágvölgyi Ádám viszont a verseny második felét már nem bírta és be kellett érnie a 13. hellyel. Ádámnak még edződni kell a versenyzéshez.
A fiú II. korcsoportban a tavalyi 1., 3. és 4. hely után a mai szereplés hidegzuhany volt. A 80 fős mezőnyben Gyurcsák András 10., Bíró Dániel 11., Kasléder Dávid 13. Horváth Gergő 16., Kazinczy Levente 19. A sakk-klubunkba járó, Kodályban tanuló Zeke Martin 12. lett. Számunkra a nap negatív szenzációja a tavaly ugyanebben a korcsoportban bronzérmes Torák Martin 25. helye, amely teljesen érthetetlen. Tóth Bálint 33., Balogh Bálint 36. Összességében minden gyerekünk a mezőny első felében végzett ebben a korcsoportban is.
  A leány I. korcsoportban a 7. Tóth Esztin kívül még 3 indulónk volt. Közülük Kovács Rebeka 12., Kovács Veronika 14., Fenyő Blanka 29. lett.
  Leány II-ben Lőrik Tímea 17.
Az iskolák versenyében a 4. helyen végeztünk. Ha még 1-2 gyerek eljön, akkor elértük volna a 3. helyet. 
Március 7-én vár reánk a csapatverseny, reméljük a most gyengébben szereplők is tudnak javítani.
 
A korábban megrendezett középiskolás verseny értékszámos fiú V. korcsoportjában Patai Péter nyert Klenóczky Dániel és Gyetvai Izsák előtt, ezzel mindhárman jogot szereztek az országos döntőn való indulásra. Az értékszám nélkülieknél Baranyi Levente 2. lett.