Pásztói többség a XIV. Tarján Kupán

  Február 25-én rendeztük meg a 14. Tarján Kupát. Úgy tűnik, a salgótarjáni helyszín nem a legcélszerűbb a sakkversenyek számára, hiszen mind a gyerek, mind a nyílt csoportban a pásztóiak többen voltak, mint a tarjániak. A felnőtteknél ezzel már nagyon újat nem is mondunk, de a gyerekcsoportban a hazaiak érdektelensége elkeserítő volt a jövő heti csapat diákolimpia előtt. Sajnos itt az idő belátni, hogy Salgótarjánban nincs igény sakkversenyre. Ezt erősítette az a tény is, hogy teremproblémánk sosem fog megoldódni, hiszen a verseny előtt két nappal bejelentett nyelvvizsga miatt egy jóval szűkebb terembe voltunk bepréselve. A 26 résztvevővel viszont itt is elfértünk.
  A nyílt csoportban némi kihagyás után ismét indult a pásztói Bohati Tamás, aki eddig a legtöbb Tarján Kupát nyerte. Esélyeshez méltóan játszott most is, és már csak az utolsó fordulóban remizett a biztos első hely birtokában. Sajnos ebben a csoportban - talán most először - csupán egy ifjúsági induló volt.
  A gyerekcsoportban a pásztóiak és a tarjániak is csak nézték, ahogyan két 9 éves kisgyerek, a szigetszentmiklósi (de nógrádi gyökerű) Kubuk Bence Attila, valamint a pétervásárai Molnár Dániel Zsolt végigveri a mezőnyt. Számunkra némi vigaszt csak Kovács Veronika egyre türelmesebb játéka és a 8 éves, a mezőny legfiatalabb tagjaként induló Balogh Bertold nagyobbak elleni bátor helytállása jelentett.

9 éven aluli lányok: 1. Kovács Rebeka, 2. Fenyő Blanka
9 éven aluli fiúk: 1. Kubuk Bence Attila, 2. Molnár Dániel Zsolt, 3. Balogh Bertold
12 éven aluli lányok: 1. Oravecz Kinga, 2. Kovács Veronika, 3. Kresák Flóra, 4. Oláh Dorka
12 éven aluli fiúk: 1. Racskó Máté, 2. Holtner Daren, 3. Vágvölgyi Ádám, 4. Rigó László, 5. Oravecz Kristóf
Nyílt csoport: 1. Bohati Tamás, 2. Kovács Dániel, 3. Kormos József, 4. Tóth Pál, 5. Vas Vince, 6. Hovanecz László, 7. Tódor Sándor, 8. Berta István, 9. Várkonyi Péter, 10. Tódor Attila, 11. Vágvölgyi Péter, 12. Kurcsik Zoltán.
Különdíjak:  a legjobb nem díjas szenior Tóth Pál ( a legjobb szenior a 3. helyezett Kormos József lett), a legjobb ifjúsági Vas Vince.
A családi különdíjat pontegyenlőséggel megosztva kapta a Vágvölgyi Ádám, Vágvölgyi Péter, valamint a Kovács Veronika, Kurcsik Zoltán páros.

Részletes táblázatok:
Nyílt csoport 
Gyerek csoport