XIII. Tarján Kupa

Az utóbbi két év legnépesebb mezőnye, 38 gyermek és felnőtt gyűlt össze december 4-én, a XIII. Tarján Kupán. Köszönhető volt ez a helybeliek mellett a Pásztóról érkezett több, mint 10 fős és az Andornaktályáról befutó 5 fős különítményeknek.  A nyílt csoportot erősítette néhány lelkes szülő is, akik harcba indultak a most először meghirdetett családi különdíjért.
A nagy mezőny ellenére voltak olyan hiányzók is, akik már sokszor itt versenyeztek korábban, így például nem volt itt Bohati Tamás, aki eddig a legtöbb tornagyőzelmet aratta nálunk. 

A gyerekcsoport 17 fős lett, néhány pásztói fiatal inkább a felnőttek közötti edződést választotta. De így is Vajda Albert két tanítványa Bodzás Dominik és Bognár Kevin indult favoritként, mivel nem csak koruk, hanem rutinjuk alapján is kiemelkedtek a mezőnyből. Dominik végig vezette a mezőnyt, kettejük rangadóját is megnyerte, s csak az utolsó fordulóban eresztett le, a biztos győzelem tudatában. A mezőnyben most a fiúk voltak nagy többségben, de a tarjáni lányok most is tartották a lépést velük. Biztató volt Vágvölgyi Ádám egyre felépítettebbnek tűnő játéka, és a néhány kis elsős kitartó harcolása is.

A 21 fős nyílt csoportban Paál Attila esélyeshez méltó, stabil játékkal, végig vezetve nyerte a versenyt. Bár a legutóbb Pásztón tornagyőztes Kovács Dániel őt is megtréfálta, de az Andornaktálya erőssége az utolsó fordulóban bebiztosította első helyét. A verseny izgalmait fokozta a 3 különdíj: az ifjúsági, a szenior és a családi díj. Ezek sorsa is csak az utolsó fordulóban dőlt el. Kellemes meglepetés volt néhány fiatal és egy-két szülő helytállása. Az ifjúsági díjat csak a finomított Bucholz érték döntötte el, de a családi verseny is nagyon szoros végeredményt hozott.

Eredmények:

Gyermek csoport:
10 éven aluli leányok: 1. Kovács Veronika, 2. Tóth Eszter, 3-4. Fenyő Blanka Panna, Kovács Rebeka
8 éven aluli fiúk: 1. Demeter Buda, 2. Balogh Bertold, 3. Bakos Milán, 4. Laczkó Ákos
10 éven aluli fiúk: 1. Racskó Máté, 2. Vágvölgyi Ádám, 3. Büki Marcell, 4. Kovács Bendegúz
11 éven aluli fiúk: 1. Pap Tamás Zalán, 2. Tóth Bálint, 3. Mezei Hunor
14 éven aluli fiúk: 1. Bodzás Dominik, 2. Bognár Kevin

Nyílt csoport:
1. Paál Attila (Andornaktálya SE), 2. Kovács Dániel (Salgótarjáni TSE), 3. Vajda Albert (Pásztó SE), 4. Szegő Krisztián (Andornaktálya SE), 5. Tódor Attila, 6. Tódor Sándor (Pásztó SE), 7. Szabó Ervin (Salgótarjáni TSE), ...
Ezen belül:
  Legjobb nem díjas szenior: Szabó Ervin  (A legjobb szenior Vajda Albert lett.)
  18 éven aluliak: 1. Huszár Lóránt (Pásztó), 2. Klenóczky Dániel, 3. Patai Péter (Salgótarjáni TSE), 4. Vas Vince, 5. Sevelya Csenge Virág, 6. Tóth Máté, 7. Kelemen Áron (mind Pásztó)
  Családok versenye:
  1. Vágvölgyi Péter, Vágvölgyi Ádám 7,5 pont, 2. Adorján László, Sevelya Csenge Virág  7 pont, 3-4. Kovács Kristóf, Kovács Bendegúz  és Kurcsik Zoltán, Kovács Veronika 6-6 pont, 5. Laczkó Csaba, Laczkó Ákos  2 pont.

Részletes táblázatok: 
   Nyílt csoport
   Gyermek csoport