Becsülettel helytálltak a tarjániak az amatőr diákolimpián

  Május utolsó hétvégéjén Szolnokon rendezték meg az országos egyéni amatőr diákolimpiát. A 9 fordulós versenyen a játékidő 2x20 perc volt 3 másodperc bónuszidővel. Sakk-klubunkat négyen képviselték. Mindannyian először vettek részt országos versenyen, így minimális rutinnal csak a helytállás lehetett reális cél.

  Talán a legtöbb reményt a felnőtt csapatunkban már remekül szereplő Kis Attila Viktor iránt táplálhattunk, aki a fiú III. korcsoportban indulhatott. A versenyt remekül is kezdte, hiszen az első helyen kiemeltet verte, sajnos azonban a jó folytatás elmaradt, a következő győzelemre a 8. fordulóig kellett várni, közben két döntetlent sikerült elérnie. A végén ismét vereség jött, így a megszerzett 3 ponttal a 20. helyen zárt a 22 fős mezőnyben. A III. korcsoporttól kezdődően már csak a megyei bajnokok nevezhettek, így szégyenkeznie nem kell az eredmények miatt. Főleg ha hozzátesszük, hogy pár nappal a verseny előtt egy komolyabb sérülést is elszenvedett, s azzal együtt küzdötte végig a versenyt.

Az I-II. korcsoportokban a megyei első három indulhatott.
Fiú II. korcsoportban a megyei ezüstérmesként nevező Bakos Dávid képviselt bennünket az így már már jóval népesebb, 54 fős mezőnyben. Ő is remekül, győzelemmel kezdett, de a gyakorlatilag nulla versenytapasztalat sajnos megtette hatását, nem volt meg a rutinja ahhoz, hogy egy-két vereség után talpra tudjon állni, és a hátralévő fordulókban már nem sikerült pontot szereznie. Végül 52. lett.

Répás Balázs

Kaszás-Nagy Nimród

 

  A Fiú I. korcsoportban a megyei bajnok Répás Balázs és a bronzérmes Kaszás-Nagy Nimród szállt harcba.

  Utóbbi valószínűleg nagyon megszeppenve ült asztalhoz az 50 résztvevős csoportban, mert az első négy partiját elbukta. Amit viszont utána tett Nimród, az mindenképpen elismerésre méltó és biztató a jövőre nézve, mert a verseny második felében 5/3,5 pontot teljesített, a vasárnapi játéknapot már veretlenül zárta! Ezzel végül a 39. helyre jött fel.

  Balázs valamivel jobban kezdett, az első négy forduló után 1,5 ponttal állt, utána viszont "áramszünet" jött, amit 3 vereség jelzett. A végén azonban ő is elkapta a fonalat, két győzelemmel fejezte be a küzdelmeket, s Nimródhoz hasonlóan 3,5 pontot gyűjtve végül a 41. helyre futott be.

  A két kicsi szereplése biztató, főként azt látva, hogy a verseny végén tudtak javítani.

Mindannyian felmérhették, hogy az őket legyőzők miben jobbak, mi az, amiben erősödniük kell a jövőben elérendő jobb helyezésekért. Legyen hozzá erejük, türelmük és kitartásuk, s akkor a jó eredmények sem maradnak majd el.

Részletes táblázatok (válthatóak a korcsoportok: F1, F2, stb.)